VIDEO / Cum poți APRINDE FOCUL folosind o bucată de GHEAȚĂ

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels

Tu știi că poți aprinde focul folosind o bucată de gheață? Iată cum trebuie procedat.

Trebuie să utilizați gheață limpede de lac sau de iaz. Se fierbe apa timp de 10 minute pentru a elimina gazul. Se lasă să se răcească, apoi se fierbe din nou 10 minute. Lăsați din nou să se răcească, apoi băgați-o la congelat. Pentru a aprinde focul, gheața trebuie să fie fără impurități. Ulterior, frecați cu un cuțit gheața pentru a obține forma unei lentile. Dacă nu aveți la îndemână un cuțit, gheața poate fi șlefuită frecând-o de ciment sau de o stâncă, scrie shtiu.ro. Vă puteți folosi și de căldură mâinii.

Apoi, luați niște frunze sau ierburi uscate și pregătiţi-vă să le aprindeţi. Când Soarele este cel mai strălucitor pe cer, luați bucata de gheață șlefuită și țineți-o în așa fel încât razele Soarelui să bată în smocul de iarbă. Aveți grijă ca picăturile de apă să nu cadă peste. La început, bucățile de iarbă uscată vor scoate fum, după care vor lua foc.

Vezi AICI toți pașii puși în practică.

Curiozități

Alimentarea cu oxigen influențează culoarea flăcării. Un foc cu oxigen scăzut conține o mulțime de particule de combustibil care nu ard și va emite o strălucire galbenă. Un foc cu oxigen ridicat are culoarea albastră.

Arderea spontană este reală. Unele surse de combustibil își pot genera propria căldură, prin putrezire, de exemplu. Căpițele de fân, mormanele de îngrășământ agricol natural și chiar grămezile de ziare și reviste vechi pot, de asemenea, să ia foc.

În timpul incendiilor, copacii pot exploda dacă apa din adâncul copacului se transformă rapid în abur.

Cum să aprinzi focul și cu o... lămâie

Pe cât de bizar pare, acest truc funcționează! Pentru a aprinde focul cu lămâie, ai nevoie de:

- 6 cuie de cupru

- 6 cuie de zinc

- burete de sârmă

- sârmă de oțel

- un material inflamabil (hârtie igienică de exemplu)

- 1 lămâie

Înmoaie lămâia, rulând-o între palme de câteva ori. Înfige cuiele din cupru pe jumătate de lămâie, în linie, la distanță de aproximativ 1 centimetru unul față de celălalt. Pe aceeași jumăte, înfige cuiele de zinc într-un rând paralel cu cele de cupru, având grijă să nu se atingă unele de altele. Ia firul de sârmă neizolată și leagă primul cui de cupru cu al doilea cui de fier. Cu un alt fir, leagă al doilea fir de cupru cu cel de-al treilea cui de fier. Continuă până când ajungi la penultimul cui de cupru.

Leagă un capăt al unui fir izolat de primul cui de fier și un capăt al altui conductor izolat de ultimul cui de cupru, scrie aflacum.ro. Atinge capetele libere ale conductoarelor de buretele de sârmă.

Vezi, mai jos, întregul procedeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel