Cum desfunzi o toaletă. Metode ieftine și simple: Trucuri eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă ți s-a înfundat toaleta, trebuie să știi că există câteva metode foarte simple de a rezolva problema. Nu arunca banii pe soluții magice din comerț! Aceste trucuri te vor ajuta.

Cum desfunzi o toaletă

Poţi încerca să foloseşti bicarbonat de sodiu şi oţet. Această metodă merge doar în cazul în care vasul de toaletă nu este plin cu apă şi vei avea nevoie de 200 grame de bicarbonat de sodiu şi 250 ml de oţet. Pune bicarbonatul în vasul de toaletă, apoi adaugă oţetul şi lasă substanţele să acţioneze. După o oră, încearcă să tragi apa şi vezi dacă totul s-a rezolvat.

Mai poţi încerca următoarea metoda. E nevoie să adaugi un pic de detergent de vase şi apă clocotită. După aceea, foloseşte o pompă de desfundat, pentru a te asigura că forţezi un pic blocajul care s-a format în toaleta ta, scrie cumsa.ro.

De asemenea, mai poţi folosi şi un şarpe pentru curăţat ţevile, iar această metodă este eficientă mai ales în cazul în care vasul este umplut cu apă. Pentru a face acest lucru, îţi recomandăm să îl învârți în sensul acelor de ceasornic, iar în acest fel te asiguri că acesta va ajunge în locul unde toaleta s-a înfundat. După ce s-a întâmplat acest lucru, îţi recomandăm să foloseşti o pompă de desfundat, pentru a te asigura că forţezi acel blocaj. La final, trage apa de câteva ori.

Vezi și: Cum scapi de mucegaiul din casă. Patru metode 100% naturale

Cum CUREȚI ROSTURILE gresiei și faianței fără produse chimice. METODE ieftine și simple

Cum cureți calcarul de pe cadă și de pe robinete

Pentru curăţarea capetelor de duş, scufundă capătul într-o soluţie 50/50 apă şi oţet timp de o oră, potrivit casoteca.ro. Apoi clăteşte.

Curăţarea robinetelor

Demontează cu grijă pentru a ştii cum să pui la loc robinetele. Freacă bine capătul robinetului cu pastă de dinţi, după care aplică oţet. Pentru că între calcar şi oţet apare o reacţie chimică, vei observa bule. Odată ce acestea au dispărut, cam după o oră, clăteşte şi asamblează robinetul la loc.

Vezi și: Cum cureți calcarul din mașina de spălat. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Cum cureți cada

Ai nevoie de un recipient cu dispozitiv de pulverizare, în care amesteci o cană de oţet şi o lingură de suc de lămâie. Pulverizează soluţia obţinută pe petele de calcar şi lasă să acţioneze pentru cel puţin 20 de minute. Freacă petele cu o perie moale şi, pe măsură ce calcarul de dezlipeşte, îndepărtează-l cu ajutorul unui burete. Continuă să aplici soluţia pe petele care nu dispar ușor.

Vezi și: Cum să cureți oglinda. Soluții 100% naturale și eficiente

Cum cureți un tuci de aluminiu. Două soluții eficiente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel