Cum albești hainele îngălbenite, fără clor. Ce să pui în mașina de spălat

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Ai haine albe care s-au îngălbenit? Există mai multe soluții pentru porblema ta. Iată ce ar trebui să pui în mașina de spălat. 

Lămâia albește şi împrospătează hainele albe. Foloseşte ½ cană de suc de lămâie. Toarnă sucul de lămâie în compartimentul pentru detergent, scrie cumsa.ro. Dacă hainele au pete, o lămâie te poate ajuta. Fierbe o oală cu apă în care ai pus o lămâie tăiată felii. Toarnă apa fierbinte peste hainele albe şi lasă-le să stea 2-3 ore înainte să le bagi la spălat.

Apa oxigenată poate fi folosită ca înălbitor. Alege o concentraţie de 3%. Foloseşte ½ cana pe care o pui în compartimentul pentru detergent, iar apoi spală hainele normal, folosind acelaşi program de spălare.

Bicarbonatul de sodiu scoate petele, face hainele mai moi şi le albeşte. Adaugă ½ de cană peste detergentul tău. În cazul în care hainele sunt pătate, pune bicarbonat de sodiu peste pată şi freacă acea zonă înainte să o bagi la spălat. 

Pentru pete mai serioase, foloseşte sare amestecată cu suc de lămâie. Stoarce o jumătate de lămâie peste pată, iar apoi presară sare şi lasă totul să acţioneze peste noapte. A doua zi, clăteşte cu apă rece şi spală hainele la maşina de spălat folosind ciclul cu apă rece.

Vezi și: Cum speli hainele fără detergent

Cum dezgheți corect frigiderul și congelatorul. Metoda rapidă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel