Cum a fost comemorat Nicolae Ceaușescu de ziua sa. Video

Ceaușescu zi de naștere
Ceaușescu zi de naștere

Ziua de 26 ianuarie era, înainte de 1989, considerată o mare sărbătoare naţională. Milioane de oameni sărbătoreau ziua „tovarășului” Nicolae Ceauşescu. Astăzi, numai câteva persoane s-au adunat la mormântul lui Nicolae Ceaușescu.

[caption id="attachment_275705" align="aligncenter" width="640"] foto: rtv.net[/caption]

Sâmbătă, „tovarăşul” ar fi împlinit 95 de ani. Câţiva nostalgici s-au adunat la mormântul acestuia, din Cimitirul Ghencea, pentru a depune flori pe mormântul fostului dictator. Aceștia susțin că trăiau mai bine înainte de '89.

„Aici în Ghencea zace în acest mormânt, cel care azi (sâmbătă n.r.) trebuia să împlinească 95 de ani. Dacă cei geloşi pe el nu i-ar fi curmat viaţa ne întrebăm aceia au fost patrioţi sau patrihoţi? Patrihoţi şi sunt în continuare, ei au distrus ţara românească", spun oamenii la mormântul lui Ceauşescu, conform rtv.net.Acelaşi discurs, aceiaşi oameni care an de an, indiferent de vreme, se adună pe ziua de 26 ianuarie la mormântul tovarăşului Nicolae Ceauşescu.„El a fost care ne-a dat pâine, case, servicii, cartelă. A fost, dar n-a dat pe nimeni afară din serviciu. Cel mai eminent om din lume”, a adăugat un bărbat.„Iubitul nostru fost conducător Nicolae Ceauşescu datorită căruia am putut să învăţ să ajung profesor”, a precizat un altul. Timp de câteva minute mulţimea a ascultat cu capul plecat ultimul discurs al celui mai iubit fiu al poporului. A răsunat dintr-un casetofon de pe vremea tovarăşului. Nostalgicii au fredonat apoi, pe sărite, şi versuri din „Internaţionala”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel