Culise BPN: Liviu Dragnea susține un candidat surpriză la șefia PSD

liviu dragnea, psd
liviu dragnea, psd

Conducerea PSD s-a reunit de urgență într-o ședință de Birou Permanent Național, prima după ce Victor Ponta s-a autosuspendat din funcția de președinte. Taberele din PSD se pregătesc pentru Consiliul Executiv Național de miercuri, 22 iulie. CExN poate alege președintele interimar și poate stabili data Congresului.

Cele două grupări care s-au cristalizat în PSD sunt: Victor Ponta-Rovana Plumb, de o parte, și Liviu Dragnea Valeriu Zgonea, de cealată.

Liviu Dragnea a susținut încă de la demisia lui Victor Ponta că nu poate fi numită în funcția de președinte interimar Rovana Plumb. Doar CExN poate alege președintele, iar Rovanei Plumb i s-au delegat atribuții, până în 22 iulie, a spus Dragnea.

Susținătorii actualului status quo în partid au contra-atacat, reproșându-i lui Dragnea că vrea să candideze la șefia PSD, în loc să aștepte recursul procesului în care a fost condamnat, în vreme ce Victor Ponta s-a autosuspendat până la clarificarea situației sale în Justiție.

Citește și: Rovana Plumb ar putea rămâne la coducerea PSD

Ca să blocheze aceste critici, Liviu Dragnea îl va susține pe Valeriu Zgonea în funcția de președinte interimar. O discuție secretă între președintele Camerei, Valeriu Zgonea și coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a avut loc înainte de ședința BPN, la care au intrat împreună, după o scurtă întârziere.

La ședință a participat și președintele UNPR, Gabriel Oprea.

Întrebat la intrare dacă va candida pentru funcția de președinte interimar, Valeriu Zgonea a evitat un răspuns tranșant. ”Sunt în luna de miere”, a spus Zgonea.

Vom reveni cu amănunte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel