CSM Bucureşti, la un pas de trofeul Cupei Challenge

Handbaliştii CSM Bucureşti joacă sâmbătă returul finalei Cupei Challenge, trofeu care ar fi primul pentru club la nivel internaţional, la masculin. România are deja 6 trofee la activ (Steaua 2006, UCM Reşiţa 2007-2009, Odorheiu Secuiesc 2015 şi Potaissa Turda 2018) în istoria de 25 ani a competiţiei, fiind la egalitate cu Germania.

"Tigrii" sunt la doar un meci de a intra în istorie. Handbaliştii lui Paulo Pereira joacă manşa a doua a finalei Cupei Challenge, cu lusitanii de la Madeira. 

Partida porneşte de la egalul din Portugalia, 22-22, rezultat care le dă prima şansă bucureştenilor.

Conştienţi de ocazia pe care o au, cei de la CSM au preferat să odihnească cei mai mulţi dintre titulari în meciul cu Potaissa Turda, din campionat, pentru finala Cupei Challenge. A fost un duel inedit şi prin prisma faptului că ardelenii sunt deţinătorii en-titre ai trofeului.

Pornim cu prima şansă, dar nu trebuie să fim liniştiţi că am făcut egal acolo. Sunt convins că avem suportul tuturor, sperăm şi la o sală arhiplină. Nu trebuie să ne relaxăm, Madeira este o echipă speculantă, poate să se desprindă în orice moment şi trebuie să avem grijă. Noi sperăm să jucăm la fel de bine acasă, cum am făcut-o la început şi la finalul meciului din tur. Nu avem nevoie de nici o motivaţie în plus, e minunat să joci cu trofeul pe masă. Cupa Challenge trebuie să rămână la noi, nu e doar pentru CSM, e pentru România. Portughezii nu cred că au cu ce să ne surprindă, dar oricum noi vom fi pregătiţi pentru orice la ora jocului" - Ionuţ Ramba, handbalist CSM Bucureşti.

Câştigător al Cupei Challenge când evolua la Odorheiul Secuiesc în 2015, Ramba le-a povestit şi colegilor cum stau lucrurile când joci cu un trofeu european pe masă.

Bogdan Mănescu, aflat pentru prima dată în ultimul act al unei competiţii continentale, a dezvăluit ce ar însemna pentru el o victorie cu Madeira. 'Trebuie să muncim, finala nu este jucată, ar fi greşit să ne bucurăm înainte de cupă, trebuie să dovedim că merităm să câştigăm trofeul. Nu cred că vom schimba multe lucruri, folosim sistemul nostru de joc, suntem pregătiţi... ei au fost un pic împinşi de la spate de suporteri la meciul tur, dar eu am încredere în noi. Un trofeu european ar însemna încununarea muncii depusă pe tot parcursul anului. Sper ca fanii să vină la Sala Dinamo în număr cât mai mare şi să ne susţină în permanenţă'

Returul finalei Cupei Challenge dintre CSM Bucureşti şi Madeira Andebol SAD are loc sâmbătă, de la ora 14.30, în Sala Dinamo, iar intrarea este liberă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel