CSA Steaua ar putea juca barajul de promovare, deși nu a primit încă licența pentru Liga 1 - surse

Facebook Steaua Bucureşti
Facebook Steaua Bucureşti

FRF nu poate îngrădi un drept al echipei obținut pe teren. CSA Steaua, locul 4 în Liga a 2-a, urmează să joace cu echipa clasată pe locul 13 în primul eșalon. Aceasta va fi, cel mai probabil, Chindia Târgoviște.

CSA Steaua, aflată în Liga a 2-a, va juca barajul pentru promovare în prima ligă, deși în momentul de față nu a primit licență pentru Liga 1, scrie Eurosport.

Steaua e pe locul 4 în al doilea eșalon fotbalistic din România și, indifferent de rezultatul din ultima etapă, cu Hermanstadt Sibiu, nu mai poate urca sau coborî în clasament.

CSA Steaua, pe loc de promovare la baraj

În aceste condiții, echipa Clubului Sportiv al Armatei și-a obținut pe teren dreptul de a participa la baraj. Federația Română de Fotbal nu a dat niciun comunicat oficial privind participarea sau neparticiparea Stelei la barajul de promovare-retrogradare.

Conform sursei citate, președintele CSA Steaua, Răzvan Ștefan Bichir, însoțit de juriștii clubului, s-a întâlnit luni, la sediul FRF, cu reprezentanții federației. Steaua și-a expus dorința de a juca barajul.

”Echipa a jucat toate meciurile pe teren, a obținut acest drept pe merit sportiv și trebuie lăsată să joace. Dacă apoi se va considera că nu avem drept să activăm în prima ligă, rămâne de văzut. Dar înainte de toate, trebuie să jucăm până la capăt pe teren”, au spus jucătorii echipei din Ghencea, după ce au învins în ultima etapă de campionat cu 2-0 pe Unirea Slobozia.

CSA Steaua vrea să meargă la TAS dacă nu va primi drept de promovare în Liga 1

Dacă nu va primi dreptul de promovare, Steaua a amenințat că va ataca decizia FRF la Tribunalul de Arbitrja Sportiv de la Lausanne. ”UEFA și FIFA nu interzic unui club departamental să joace în prima ligă. Nu se face nicăieri referire la așa ceva. Sunt o grămadă de cluburi în lume, în aceeași situație”, au spus oficialii din Ghencea, conform sursei citate.

Poziția FRF din luna martie 2022

În luna martie, FRF a spus concret faptul că CSA Steaua nu are nici drept de promovare, nici drept de a juca la barajul de acces în Liga 1.

”Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim însă că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 și, implicit, în situația în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept.

Cu privire la posibilitatea clubului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 1, această chestiune a fost clarificată în mod detaliat prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020, care stabilește printre altele: 'În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga'”, potrivit FRF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel