CS Mioveni a promovat în Liga I

Formația CS Mioveni a promovat în Liga I, în detrimentul sibienilor de la Hermannstadt.

Conform Ziarulargesul.ro, meciul dintre CS Mioveni (Liga II, locul 3 în play-off) și Hermannstadt (Liga I, locul 8 în play-out) din returul barajului pentru menținere/promovare în Liga I s-a încheiat cu scorul de 2-1. Acest rezultat trimite Hermannstadt în liga inferioară după 3 sezoane de Liga I, iar Mioveniul promovează în prima ligă. Înființată în anul 2000, echipa argeșeană numită pe atunci Dacia Mioveni a promovat prima oară în Liga I la finalul sezonului 2006-2007, urmând să retrogradeze în sezonul 2007-2008.

Desfășurarea partidei

Deși în inferioritate numerică, scorul a fost deschis de sibieni, în minutul 20, prin Yazalde. În minutul 43, Mioveniul ratează o ocazie de a marca, Coșereanu trage din apropiere în blocajul lui Belu-Iordache, și se intră la pauză în favoarea gazdelor.

În minutul 71, Massaro șutează de la 16 metri central, mingea este deviată și intră în plasă. Astfel, scorul a devenit 1-1. Deși lotul sibienilor era mult mai experimentat și mai bine pregătit, sibienii nu au foarte multe ocazii de a marca. În prelungiri, Mioveniul marchează golul victoriei, de 2-1, și reușesc să acceadă în Liga I, unde nu mai jucaseră din sezonul 2011-2012.

Uzina de la Mioveni, Dacia, și-a pierdut titlul de cel mai mare contribuabil la bugetul României

Potrivit Ziarulargeșul.ro, compania Dacia, deținută de Groupe Renault, și-a pierdut titlul de cel mai mare contribuabil la bugetul României. Firma cu noua titulatură este British American Tobacco (BAT), companie care a contribuit cel mai mult la bugetul naţional în 2020. Producătorul de țigări a plătit anul trecut statului român aproape două miliarde de euro. BAT a detronat astfel Dacia, cel mai mare exportator al țării, uzina confruntându-se cu mari probleme de producție din cauza pandemiei

Cele peste 9 miliarde lei plătite de British American Tobacco statului român reprezintă echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României. Accizele reprezintă circa 60% din prețul unui pachet de țigări, peste care se adaugă TVA, ajungând ca taxele să însemne aproape 80% din suma plătită pe un pachet de țigări. BAT are peste 3.000 de angajați și generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect prin lanțul de aprovizionare și distribuție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel