Creşteri salariale în ministere. Ciolacu: Ascultați-mă până la capăt!

Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, despre creșterile salariale din ministere, în cadrul unui schimb acid de replici cu jurnaliștii.

În cadrul unor declarații de presă, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost contrazis de jurnaliști pe tema creșterilor salariale din ministere.

Acesta nu a fost de acord cu relatările unei jurnaliste care spunea că la Camera Deputaților s-au adoptat majorări salariale de 50% pentru 4 ministere.

„Nu, s-a adoptat o pătrime, conform legii!”, a spus Marcel Ciolacu.

El a fost rapid contrazis de jurnaliștii prezenți pe holurile Parlamentului României, moment în care a transmis, pe un ton iritat: „Ascultați-mă până la capăt, ajungem imediat la toate!”

„În primul rând, există o lege- Legea 153- în care s-a promulgat termenul de intrare în aplicare de vreo 2 ani de zile, din câte știu eu. La sănătate și la profesori s-a aprobat în avans o pătrime și acum a venit ultima pătrime din Legea 153. Deci până la urmă nu este o majorare, ci este o lege care se pune în aplicare. Nu este o pomană, este un drept al acestor oameni, conform legii 153!”, a continuat președintele PSD.

Șeful PSD a explicat și situația depopulării CNAIR, în favoarea CNI.

„Existau 2 ministere, ministerul Transporturilor și ministerul Culturii, care nu aveau acest 15%. Ce s-a întâmplat? Angajații de la CNAIR, unde au loc cele mai multe investiții pe infrastructură mare, s-au mutat la CNI. Din cauza veniturilor mici de la Transporturi s-au dus la Dezvoltare. La CNI, cu adevărat și acolo sunt proiecte majore și investiții de peste 150 de milioane de lei, au anumită complexitate, (n.r. dar) depopulam zona unde aveam cel mai mare interes, ca stat român, respectiv la fonduri europene și la infrastructură mare, pentru a popula o zonă de investiții din bugetul de stat. Era total anormal.”

Două proiecte legislative, care prevăd creşteri salariale în ministere, contestate de USR la Curtea Constituţională

Uniunea Salvaţi România anunţă că va contesta la Curtea Constituţională cele două proiecte legislative aprobate, marţi, de către parlamentarii PSD-PNL-UDMR şi care prevăd creşteri salariile pentru angajaţi din ministere, transmite Agerpres.

"În prag de criză economică, parlamentarii PSD-PNL-UDMR au votat, astăzi, două proiecte legislative prin care cresc salariile din ministere. USR va contesta la CCR cele două proiecte legislative. Majoritatea PSD-PNL-UDMR a introdus în şedinţa de plen de astăzi, fără fişă de impact financiar, fără consultare publică şi fără să respecte legea salarizării unitare, amendamente care duc la creşterea salariilor pentru angajaţii din ministerele Sănătăţii, Culturii, Transporturilor, Sportului, dar şi pentru angajaţii care gestionează fonduri europene", conform unui comunicat al USR.

Uniunea atrage atenţia asupra faptului că votul de marţi vine "la doar o săptămână" după ce premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD, Marcel Ciolacu. au anunţat că statul ar urma să îşi scadă cheltuielile din cauza deficitului bugetar în creştere.

"Nu contează că avem deficit bugetar-record, că ne împrumutăm la rate de dobândă-record, ei nici măcar nu s-au obosit să facă un calcul, să vadă cât costă ceea ce propun. Ceea ce fac ei acum nu este recompensarea performanţei, ci creşterea inechităţilor între angajaţii la stat cu creşteri mari în aparatul central (unde au şi angajat suplimentar peste 14.800 de persoane de la începutul guvernării) şi creşteri mici acolo unde ar fi fost nevoie de mai mult (de exemplu, în educaţie, la clasă)", a explicat deputata Oana Ţoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel