Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu

Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu. Vreți să impresionați musafirii la masa de Crăciun cu un cozonac pufos? Încercați rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu.

Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu. În rândurile de mai jos găsiți rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru cozonac pufos numai bun de Crăciun.

Ingrediente:

1 kg făină
250 gr zahăr
450 gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500gr nucă
200gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie.

Mod de preparare:

Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă. Gălbenuşurile se freacă cu praful de sare. Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând, gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiata.

Frământăm bine, până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră. Luăm apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiană, rahat şi stafide şi o rulăm.

[citeste si]

Rulada obţinută o secţionăm în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină şi le lăsăm la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute-1 oră la 160 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel