Coronavirusul, găsit pe Diamond Princess, după 17 zile de la evacuare. Dr. Virgil Musta, declarațiile momentului

Dr. Virgil Musta, medic specialist la Spitalul de Boli Infecțioase Timișpara, a vorbit despre studiul care arată că noul coronavirus rezistă 17 zile pe suprafețe.  

Medicii au găsit urme de COVID-19 pe nava Diamond Princess la 17 zile de la debarcarea pasagerilor. Anterior, se credea că virusul rezistă 3 zile pe suprafețe. Pe Diamond Princess, din 3.700 de oameni, peste 800 au fost infectați cu Coronavirus, 10 au murit. 

Dr. Virgil Musta a spus, la Digi24, că sunt diferite studii, fiecare cu o concluzie, ”dar eu cred că mai puțin trebuie să ne schimbe modul de gândire și acțiune, pentru că, de fapt, noi trebuie să prevenim, noi nu știm dacă, într-o anumită zonă, virusul este de 17 zile sau de 2 zile. Toate măsurile pe care trebuie să le luăm sunt strict legate pentru a preveni să nu ne contaminăm”. 

”În plus, din cauză că epidemia a trecut în fază de epidemie comunitară, trebuie să considerăm fiecare persoană posibil infectată, chiar dacă nu are simptome. Sunt persoane asimptomatice, sunt persoane care, înainte de a dezvolta primele simptome, sunt deja eliminatoare de virus, sunt contagioase și nu știm dacă o persoană cu care luăm contact este sau nu infectată” a adăugat medicul de la ”Victor Babeș”, din Timișoara. 

Medicul a făcut un apel pentru protejarea persoanelor la risc, adică vârstnicii și cei care au probleme la inimă, la plămâni, la rinichi, la ficatul, care au diabet. Dr. Virgil Musta a mai spus, că-n fața COVID-19, nu este o boală mai periculoasă decât alta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel