CORONAVIRUS. China va începe testarea unui vaccin

La o zi după ce americanii au început testarea unui vaccin pe oameni şi chinezii au anunţat că vor testa unul, dar nu spun când. Experţii în sănătate globală avertizează însă că aceste teste sunt doar o fază preliminară.

La o zi după ce americanii au început testarea unui vaccin pe oameni şi chinezii au anunţat că vor testa unul, dar nu spun când. Experţii în sănătate globală avertizează însă că aceste teste sunt doar o fază preliminară.

„Unele vaccinuri au intrat în prima fază de testare clinică şi NHS (Sistemul Naţional de Sănătate din SUA - n.r.) spune că este un punct de cotitură. Trebuie să înţelegeţi că Faza 1 înseamnă că verificăm că vaccinul nu este toxic pentru oameni", a afirmat Arnaud Bernaert, director pentru sănătate la Forumul Economic Mondial, potrivit Mediafax.

Nu doar chinezii au în lucru nouă vaccinuri. Mari laboratoare din Germania, Canada sau Statele Unite s-au mobilizat şi ele. Cursa pentru descoperirea vaccinului are imense implicaţii financiare.

O companie din California a fost dată în judecată de investitori, după ce a anunţat că face un vaccin în doar trei ore. Odată cu declaraţiile, i-a crescut vertiginos şi cotaţia pe bursă, care a scăzut rapid, atunci când declaraţiile bombastice nu au putut fi susţinute de practică. Pentru că testarea unui vaccin durează luni de zile sau chiar ani.

Până la imunizare, medicii testează diferite medicamente, existente deja, pentru a opri pandemia.

După ce au fost anunţate rezultate bune în China şi Italia după folosirea unui medicament folosit în cancer şi poliartrită, Franţa a anunţat şi ea că un medicament pentru malarie a neutralizat virusul după şase zile de administrare la mai mulţi bolnavi.

Chinezii au anunţat că virusul a dispărut mai repede şi după ce au administrat un antiviral, folosit în tratarea gripei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel