Convoaiele cu tehnică militară SUA, în drum spre Mihail Kogălniceanu - Video / UPDATE Prima coloană de trailere va ajunge la Bucureşti, în noaptea de joi spre vineri

Convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu - Foto Facebook Ministerul Apărării Naționale
Convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu - Foto Facebook Ministerul Apărării Naționale

Convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu, a anunțat joi dimineață Ministerul Apărării.

UPDATE

Prima coloană de trailere cu tehnică militară americană va ajunge la Bucureşti în jurul orei 1,00, în noaptea de joi spre vineri, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). MApN precizează că autotrailerele cu echipament militar vor forma două coloane separate.

Prima coloană, de aproximativ 18 trailere, a plecat din Sibiu, în jurul 10,45, spre Râmnicu Vâlcea. Persoanele care operează aceste vehicule trebuie să se odihnească timp de 9 ore, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru şoferi.

Plecarea din Râmnicu Vâlcea va fi la aproximativ ora 22,00, joi seară. De asemenea, traseul prin Bucureşti este prevăzut pe A1, Centura Nord, A2, iar ora estimată pentru ajungerea la Bucureşti a primei coloane este 1,00, în dimineaţa zilei de vineri.

MApN transmite că, potrivit estimărilor, prima coloană poate ajunge la Mihail Kogălniceanu vineri, între orele 5 şi 6 dimineaţa. A doua coloană se va pune în mişcare de la Nădlac vineri, în cursul dimineţii, pe acelaşi traseu. Cel mai probabil, a doua coloană va ajunge la Mihail Kogălniceanu vineri seară. Primele elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în România miercuri seară, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare se deplasează pe ruta Arad - Deva - Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Piteşti - Bucureşti - Mihail Kogălniceanu, potrivit MApN. 

Știrea inițială

'Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu. Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere', a mai precizat MApN.

VIDEO

Un prim convoi cu tehnică militară a unui detaşament american, ce va fi prezent în România ca parte din angajamentul SUA faţă de aliaţii NATO, a intrat în România miercuri seară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, în timp ce alte două convoaie au sosit pe parcursul nopţii.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, miercuri, despre situația României, în contextul tensiunilor dintre  Rusia și Ucraina.

"În ceea ce priveşte situaţia în care ne găsim, cred că este important să subliniem faptul că, atâta timp cât suntem o ţară membră NATO, umbrela de securitate constituie un element de siguranţă pentru ceea ce înseamnă apărarea noastră ca ţară şi apărarea noastră în interiorul NATO. Nu aş exclude de aici rolul nostru ca ţară membră a UE, pentru că, în ansamblul acesta al eforturilor diplomatice, am putut să observăm implicarea liderilor europeni. Nu mai târziu de luni, am putut să vedem vizita şi demersul președintelui Macron la Moscova, un demers care se contituie într-un efort de a continua găsirea unei soluţii diplomatice.

Îngrijorările nu sunt doar la nivel personal. Putem să observăm că toată lumea este îngrijorată şi se caută soluţii astfel încât, pe de-o parte, să nu existe acel moment în care acţiunea militară se declanşează, iar, pe de altă parte, am putut să observăm soluţiile de garantare a securităţii, am putut să vedem şi am salutat şi salutăm încă o dată decizia SUA de a trimite un detașament de 1000 de militari pe flancul estic, pe teritoriul României. Este o măsură de asigurare suplimentară atât în baza parteneriatului strategic pe care noi îl avem cu SUA, cât şi în interiorul NATO. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel