Congres PSD. Dragnea: Suveranitatea României va fi protejată de legi explicite

Suveranitatea României va fi protejată de legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Congresul extraordinar al partidului, subliniind că atacul împotriva propriei ţări reprezintă o insultă la adresa tuturor românilor.

'România este un stat suveran, aşa scrie în Constituţie, şi aş vrea să nu uităm niciodată. În schimb, atunci când oameni politici, şefi de instituţii, oameni cunoscuţi ai societăţii îşi sabotează cu bună ştiinţă ţara, prin declaraţii antiromâneşti, prin acţiuni servile, îndreptate împotriva intereselor noastre naţionale şi globale, în aceste situaţii pierdem suveranitatea, pierdem independenţa, pierdem demnitatea, pierdem respectul şi nu câştigăm nimic în schimb', a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, defăimarea propriei ţări prin minciună este o faptă foarte gravă, care expune România la multe riscuri şi sancţiuni, la întârzieri şi la pierderea unor avantaje.

'Atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa tuturor românilor şi trebuie să înceteze. Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm, şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament. Cu respect faţă de statele occidentale, care au contribuit şi contribuie la modernizarea noastră (...), afirm că desenul suveranităţii noastre naţionale trebuie făcut în România şi nu în afara ţării. Noi, ca naţie, vom fi respectaţi dacă nu vom confunda bunele relaţii cu servilismul, şi nu vreau sa facem asta', a mai spus liderul PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel