Cioloș, interviu la postul francez de televiziune LCI: Sunt îngrijorat...

Scutul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva Rusiei, a reiterat joi, într-un interviu la postul francez de televiziune LCI, premierul Dacian Cioloș, care s-a declarat îngrijorat "de faptul că există conflicte care destabilizează regiunea" și a mai spus că de aceea "trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm în caz că se întâmplă ceva".

"România este frontiera NATO. Suntem într-o zonă unde există conflicte care nu sunt provocate de România sau de țări ale Uniunii Europene. Rusia este un mare vecin, dar România nu a luat măsuri împotriva Rusiei. Sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei", a subliniat prim-ministrul român, răspunzând unei întrebări despre amenințările recente ale președintelui rus Vladimir Putin la adresa României.

Dacian Cioloș a mai declarat că Vladimir Putin este cel care a luat "această măsură care a creat situația pe care o cunoaștem în Ucraina".

Citește și: Gorghiu, atac la Firea: Duhul sfânt al PSD lucrează la foc automat

"Sunt îngrijorat în primul rând de faptul că există conflicte care destabilizează regiunea și bineînțeles că trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm în caz că se întâmplă ceva. Însă dacă ne uităm în istorie, România nu se caracterizează prin agresiune. Și nu o va face nici acum", a adăugat el în interviul citat, potrivit Agerpres.

Premierul român a spus totodată că viitorul Summit NATO de la Varșovia va fi ocazia de a se discuta "poziționarea" Alianței Nord-Atlantice în flancul său estic. "Trebuie luate măsuri pentru a descuraja orice conflict potențial pe teritoriul NATO", a încheiat Dacian Cioloș, care a început joi o vizită de două zile la Paris.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel