Chițoiu dinamitează Guvernul: PNL pleacă dacă se majorează cota unică

ponta-chitoiu
ponta-chitoiu

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, avertizează că Partidul Național Liberal pleacă de la guvernare dacă se va lua decizia majorării cotei unice de impozitare pentru anul viitor.

Vicepremierul liberal a fost întrebat de jurnaliști dacă PNL va mai rămâne la guvernare dacă anul viitor, din orice motiv, va fi majorată cota unică. Chițoiu a răspuns scurt: ”Nu!”, citează Mediafax.

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014.

După cum însuși Ponta a recunoscut, în USL s-au purtat discuții despre cum se pot acoperi găurile din buget pentru a se evita majorarea cotei unice. ”Povestea cu cota unică este o poveste de presă, nu e adevărată. Ceea ce există cu adevărat este că avem o rectificare bugetară negativă pentru că încasările sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei. Pentru 2014, ministrul de Finanţe trebuie să prezinte, conducerii PNL şi apoi guvernului, scenariile realiste astfel încât să trimitem un buget realist pentru 2014. (...) Nu mărim cota unică”, declara, vineri, premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel