EXCLUSIV  CExN PSD. Marius Pieleanu: Firea are dreptate! Dragnea, explicație necesară la Congres

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit, pentru DCNews, despre ședința care se desfășoară în aceste momente în PSD. 

Firea are dreptate

”Declarațiile doamnei Firea sunt legitime, în condițiile în care au trecut aproape doi ani de când a câștigat Capitala și-n tot acest timp, relația între administrația locală, reprezentată de Primăria Generală și cea centrală, reprezentată de Guvern, a fost una foarte proastă. Gabriela Firea a invocat, în nenumărate rânduri, această relație cerând înlesnirea  procedurile legale, lucruri care nu s-au întâmplat. Cred că e corect ce spune Gabriela Firea. Acum, că amenință cu demisia din funcțiile politice sigur că e o chestiune de opțiune personală, pentru că probabil că va fi aleasă într-o funcție de vicepreședinte, este, și din acest punct de vedere, normal să fie așa. E totuși omul politic din PSD cu cea mai mare legitimitate din punct de vedere al votului direct, a luat peste trei sute de mii de voturi la alegerile de primar, are tot dreptul și i se cuvine un post de vicepreședinte în noul Birou Permanent.” a spus Marius Pieleanu, pentru DCNews

Dragnea, explicație necesară la Congresul PSD

În ceea ce privește declarațiile lui Codrin Ștefănescu, Marius Pieleanu afirmă că ”votanții PSD, în majoritate, sunt interesați de aflarea adevărului, însă Liviu Dragnea, răspunzând unei întrebări, a dat de înțeles că nu a participat la niciun fel de zile de naștere, nici ale dlui Coldea, nici ale dlui Maior. Cazul este închis. Probabil că la Congresul din 10 martie, Liviu Dragnea va da o explicație mai pe larg, necesară spun eu, dar sunt convins că explicația va întări încrederea PSD în președintele Liviu Dragnea”.

Luptă pentru funcțiile de vicepreședinți pe regiuni

”În ceea ce privește deciziile de astăzi, se vorbește despre o ajustare a programului de guvernare, un nou Birou Permanent pe cele opt regiuni, printr-o propunere tentantă, europeană de echilibrare de gen și de discriminare pozitivă, adică opt bărbați și opt femei. Va fi o luptă, fiecare regiune va propune un număr mai mare decât un bărbat și o femeie, iar plenul Congresului va trebui să voteze în cunoștință de cauză. Nu e nimic spectaculos. (...) Există viață de partid. Nu există tabere la ora asta în PSD. Micile voci de disidență sunt nesemnificative.” a mai precizat Marius Pieleanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel