Urmărește emisiunea live


Certificatul verde, ASUMAT de Guvern? Bogdan Chirieac: Hotărâre și curaj! Generalul Ciucă a preluat comanda

foto gov.ro.
foto gov.ro.

Certificatul verde ar urma să fie asumat de Guvernul Ciucă, conform unor surse citate în presă. 

Guvernul ar urma să-și asume răspunderea pe Certificatul verde COVID, conform RomâniaTV. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat această variantă, la postul de televiziune citat, subliniind că Guvernul Ciucă dă dovadă de ”hotărâre și curaj”: ”Era nevoie, după atâta vreme, să adopte certificatul verde. Guvernele statelor puternic industrializate și democratice au adoptat măsuri dintre cele mai dure pentru a stăvili valul 5 COVID, pentru a salva vieți omenești. Nici acolo nu e popular, vedem în fiecare zi demonstrații, dar acel certificat trebuie adoptat pentru că altfel o să avem iarăși 25.000 de morți în două luni de zile. Aici, faptul că generalul Ciucă a preluat comanda e un lucru pozitiv.”

”Nu face nebunia pe care a făcut-o Orban”

Cu privire la adoptarea bugetului pe anul 2022, Bogdan Chirieac a precizat că nu e în regulă să fie adoptat pe repede înainte. ”Te-a ales poporul, e un an special, du-te acasă de Crăciun, după care, între Crăciun și Anul Nou, vino, dezbate bugetul și adoptă-l așa cum trebuie. Ascultă pe toată lumea, nu face nebunia pe care a făcut-o Orban și care a intrat în istorie, ca exemplu de proastă guvernare, când și-a asumat răspunderea pe Legea Bugetului în 2019, pentru bugetul pe 2020, și am văzut ce s-a întâmplat, s-a ”găurit” economia României.” a mai spus analistul politic. 

AUR, la ușa Guvernului

Astăzi, 20 decembrie, la Guvern a fost prezent liderul AUR, George Simion, cu alți cinci parlamentari AUR, unde au protestat tocmai față de certificatul verde, pentru a fi respins în Camera Deputaților, neștiind, probabil, că s-ar lua în calcul să fie asumat chiar de Guvernul Ciucă. Ei au cerut să vorbească 10 minute cu premierul Nicolae Ciucă, dar le-ar fi fost respinsă respectiva solicitare. 

”Nu facem scandal, suntem ținuți ca niște câini la ușă” a spus o parlamentară AUR prezentă alături de George Simion. Ei vor să intre la prim-ministrul Nicolae Ciucă. ”Să ne primească 10 minute” a insistat George Simion. ”Suntem șase oameni aici, este inadmisibil” a spus o altă persoană prezentă. ”Avem în Guvernul ăsta pe cineva care ne poate primi?” a continuat George Simion. 

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel