Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios

Ema Apostu / 07 noi 2019 / 18:23 Salveaza PDF Comentarii

Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Salata orientală este fără doar și poate unul dintre felurile de mâncare cel mai des consumate, când timpul nu-ți permite să gătești, dar mai ales în perioada postului.

Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Ingrediente

 

2 cepe roşii (2 legături ceapă verde-roşie)

3 ouă fierte piatră (dacă-i post, fără!)

1 salata verde

50 g măsline negre, cărnoase şi parfumate

1 legătură mărar

oţet de fructe, după gust sare,

piper 3 linguri ulei (de măsline, dacă aveţi)

1 kg cartofi tari (cei nisipoşi şi sfărâmicioşi n-au ce căuta în povestea asta)

Vezi și: Cum să cureți rapid cartofii fierți. Scapi de bătăile de cap - VIDEO

Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Mod preparare 

 

Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin cleioşi), potrivit rețetei publicate de Radu Anton Roman, în “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” și prezentată de adevarul.ro. 

Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios. Se curăţă, se taie felii subţiri. Ouăle fierte şi ceapa se taie felii subţiri ţi ele. Se taie salata. Mărarul se toacă mărunt. Măslinele sunt mai mult un ornament colorat, deci aşa rămân, cu sâmburi. Se amestecă toate cu oţet, sare, piper, apoi cu ulei.

Vezi și: De ce să pui o felie de pâine peste orezul din oală. Trucul care face minuni cu mâncarea ta

Minciunele cu miere și scorțisoară. Rețeta veche de la mamaie

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25