De ce să pui o felie de pâine peste orezul din oală. Trucul care face minuni cu mâncarea ta

Ema Apostu / 07 noi 2019 / 16:11 Salveaza PDF Comentarii

De ce să pui o felie de pâine peste orezul din oală. Trucul face minuni cu mâncarea ta. Acest truc te salvează rapid. Iată cum funcționează.

Cum să salvezi orezul care s-a ars să nu aibă aroma de fum. Ia oala de pe foc şi pune deasupra orezului o felie de pâine timp de 10 minute. Aceasta va absorbi gustul ars al orezului. Când îl pui în farfurie lasă partea arsă şi arunc-o. 

Orezul conține foarte mult amidon, motiv pentru care acesta poate face foarte multă spumă atunci când îl gătiţi. Spălați-l înainte de a-l găti. De asemenea, dacă vreți ca orezul să nu iasă moale, adăugaţi un vârf de linguriţă de sare la 180 de grame de orez.

Dacă acasă, de multe ori, orezul nu vă iese iese exact așa cum v-ați dori, la restaurant acest preparat este gătit ca la carte. Bucătarii folosesc tot felul de trucuri. Și noi vă prezentă un mic secret. Așadar, dacă vreți ca orezul să rămână întreg şi alb, adăugați în apa de fiert o felie de lămâie.

Vezi și: Șnițele de pui. Rețeta preferată a românilor. Cum se prepară

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28