EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu ITP-ul în STAREA de URGENȚĂ. Răspunsul POLIȚIEI

Șoferii sunt preocupați de situația Inspecției Tehnice Periodice pe timpul crizei, reglementările publicate nefiind explicite. Atât ei, cât și proprietarii de service-uri se întreabă dacă se prelungește valabilitatea ITP-ului vechi, se poate merge la service, sau mașinile sunt trase pe dreapta

Situația Inspecției Tehnice Periodice pe timpul crizei și după a rămas, în continuare, neclară. Am decis să aflu mai multe informații, așa că am sunat la Registrul Auto Român pentru a primi mai multe informații.

„Nu știu să vă spun. Noi, în momentul acesta, lucrăm în mod normal. Pentru alte informații, sunați la Poliție. Noi nu avem nicio explicație pentru asta. Nu avem nicio decizie luată față de ceea ce se va întâmpla cu ITP-ul. Cel mai bine vă interesați la Poliție".

Apeluri anevoioase la Poliție

Așadar, am apelat la Poliția din București, apoi la Brigada Rutieră din București, și nu am avut răspunsuri decât din partea doamnelor de la centrală. Așadar, am schimbat județul și am sunat la Poliția Rutieră Argeș.

N-am apucat să pun întrebarea completă legată de ITP, când am fost întrerupt: „Din ce-am văzut la televizor, am văzut că se prelungește, nu avem nimic concret. Adică nu o să vă ia nimeni dacă în perioada asta vă expiră ITP-ul, nu aveți unde să-l faceți, stațiile sunt închise, nu se întâmplă nimic".

Știam că stațiile RAR sunt deschise

Auzind de stațiile închise, am spus că tocmai am sunat la RAR și că stațiile de ITP funcționează în continuare: „Dacă așa v-au spus, contactați o stație. Eu știu că noi nu suspendăm certificate".

„Cu legislația în vigoare, o să apară pe verificare că este suspendată înmatricularea, că asta se face automat. În momentul în care mergeți la stația ITP și o faceți, fără niciun fel de problemă se dezactivează automat. O să fie o perioadă de acalmie în care vă lasă să vă puneți la punct cu toate cele".

Trebuie până la urmă să duc mașina pe platformă, la finalul situației?

Aproximativ lămurit, am mai întrebat o dată dacă, la finalul crizei, va trebui să duc mașina pe platformă sau o voi conduce eu până la stația ITP la care m-am programat. „Nu, nu trebuie pe platformă, veți merge așa", mi-a răspuns reprezentantul Poliției.

„Căutăm să discutăm și să oferim informații în timp real. Informațiile astea le-am avut, pe astea le-am oferit. Ce-am văzut și eu de la televiziune, vă spun, că informațiile le aflăm și noi, ca și dumneavoastră... adică de la dumneavoastră, de la cei care fac știri. S-a specificat că nu o să se rețină certificat de înmatriculare. Ce va fi după aceea nu știu, mai vedem. O să vedem, în funcție de cum evoluează lucrurile", a adăugat interlocutorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel