Ce șanse are Universitatea Craiova să câștige eventul în acest sezon

În vara acestui an se împlinesc 30 de ani de când Universitatea Craiova a câștigat eventul ultima dată.

Clubul din Bănie a reușit ultima dată această performanță în 1991, iar de atunci a urmat o perioadă cu rezultate oscilante.

De câțiva ani însă, Universitatea Craiova este o echipă de top, care luptă în fiecare sezon pentru ambele trofee.

În acest moment, Universitatea Craiova este pe locul 3 în Liga 1 și calificată în semifinalele Cupei României, unde o va întâlni pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Așadar, oltenii au toate speranțele că vor reuși să câștige eventul după o pauză de 30 de ani.

Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mici, potrivit cotelor disponibile la Unibet Pariuri Sportive. Oltenii au cota 15.00 să reușească această performanță. Astra Giurgiu, o altă echipă care are șanse teoretice să câștige eventul, are cota 1001. Bookmakerii anticipează că mai mult ca sigur nicio echipă nu va reuși să câștige eventul, oferind o cotă de 1.01 pentru acest pariu.

Universitatea Craiova, neînvinsă de patru meciuri

Universitatea Craiova ocupă locul 3 în Liga 1, cu 56 de puncte, șapte mai puțin decât liderul FCSB și patru mai puțin decât CFR Cluj. 

Oltenii au o serie bună, fiind neînvinși în ultimele patru meciuri - trei din campionat și unul în Cupa României, victoria cu Chindia. Mai mult, apărarea nu a primit niciun gol în aceste partide.

Pentru Universitatea Craiova urmează însă un program dificil, în condițiile în care pe 4 aprilie se va deplasa pe terenul lui FCSB, iar pe 10 aprilie va primi vizita lui CFR Cluj.

Clubul din Bănie mizează însă pe forma bună arătată de Andrei Ivan și pe revenirea golgheterului Elvir Koljic.

Un mare plus de la venirea antrenorului grec Ouzounidis este și compartimentul defensiv. După ce în trecut au fost mari probleme în apărare, grecul pare că a reglat lucrurile. Astfel, oltenii au încasat un singur gol de la venirea lui Ouzounidis, în înfrângerea cu Chindia Târgoviște.

În ce privește Cupa României, oltenii au avut noroc la tragerea la sorți și vor întâlni în semifinale formația Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Manșa tur va avea loc pe 14 aprilie, iar returul este programat pe 12 mai. În cealaltă semifinală se întâlnesc Dinamo și Astra Giurgiu.

Cupa României este ultimul trofeu câștigat de Universitatea Craiova, în 2018, după o finală cu Hermannstadt. De atunci, oltenii au fost învinși în Supercupa României 2018 și sezonul trecut din Liga 1 au terminat pe locul 2.

30 de ani de la ultimul event câștigat de Universitatea Craiova

Pe 23 iunie 1991, în ultima etapă de campionat, Universitatea Craiova a învins Sportul Studențesc, după golurile marcate de Badea, Săndoi și Mănăilă. Oltenii au terminat astfel sezonul cu 50 de puncte, la egalitate cu Steaua, dar cu un golaveraj mai bun. A fost al patrulea titlu din istoria Universității Craiova și ultimul.

La acel meci, Sorin Cârțu era antrenorul oltenilor, dar pentru meciul din ultima etapa a fost suspendat. În prezent, Sorin Cârțu este președintele Universității Craiova. 

Echipa folosită de Craiova în acel meci a fost:  Prunea – Mănăilă, Săndoi (‘37, Bică), Ad. Popescu, Zamfir – Ciurea (‘63, Craioveanu), Mogoşanu, Olaru, Badea – Pigulea, Agalliu.

La trei zile de la câștigarea titlului, Universitatea Craiova a mers la București pentru a disputa finala Cupei României. Oltenii au reușit să învingă FC Bacău, scor 2-1. ambele goluri fiind marcate de Nicu Zamfir. În aceeași zi, Craiova a câștigat și finala campionatului de tineret, după ce a învins Farul Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel