Cât de sănătos este tonul la conservă? Avantajele variantei păstrate în ulei

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Tonul nu este doar delicios și se asortează ușor cu rețetele tale preferate. Cu toate acestea, există unele semne de îndoială ale oamenilor referitoare la cât de sănătoase sunt conservele cu ton găsite pe rafturile din supermarket.

 

Sunt conservele de ton bune pentru sănătate? 

Da, conserva de ton este un aliment sănătos, bogat în proteine și conține multe vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele din complexul B, vitaminele A și D, precum și fier, seleniu și fosfor. Tonul conține, de asemenea, acizi grași esențiali omega 3 sănătoși, DHA și EPA.

Ghidurile dietetice recomandă consumul de fructe de mare de cel puțin 2 ori pe săptămână. Tonul conservat are, de asemenea, un conținut scăzut de grăsimi saturate, iar costul pe porție îl face foarte accesibil. Deoarece este stabil la raft, permite oamenilor care nu locuiesc în regiunile din apropierea oceanului să includă pește în dieta lor.

Este mai sănătoasă varianta în ulei sau în apă?

Atât tonul în ulei, cât și tonul în apă sunt opțiuni foarte sănătoase. Deși există diferențe subtile în nutriție, dieteticienii înregistrați vă recomandă să alegeți soiul care vă place cel mai mult. 

Cât de multe conserve pot fi mâncate zilnic?

Niciun aliment nu este, cu adevărat, recomandat pentru consum zilnic, deoarece reduce varietatea generală pe care o obțineți în dieta dvs. și asta înseamnă că nu obțineți o gamă largă de nutrienți prin alegerile alimentare. Cu toate acestea, unii oameni au îngrijorări cu privire la nivelurile de mercur și ton. Potrivit FDA și EPA, se recomandă să consumați 2 până la 3 porții de pește sau crustacee în fiecare săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel