Când scapă Rusia de COVID-19. Previziunile optimiste ale șefului Centrului Gamaleya

foto: scop.io/Michel Corvello Martins/ imagine cu rol ilustrativ
foto: scop.io/Michel Corvello Martins/ imagine cu rol ilustrativ

Directorul Centrului Gamaleya, Alexander Gintsburg, susține că Rusia ar putea scăpa de coronavirus într-un an.

Circulația coronavirusului în Rusia se va putea opri până în noiembrie anul viitor, dacă se va atinge nivelul de vaccinare planificat de 70-80% din populația țării, a declarat Alexander Gintsburg, directorul Centrului Gamaleya, transmite Interfax.

"Sperăm că până în noiembrie vor exista 5-6 milioane de doze de vaccin, care vor fi produse în 4-5 locuri. Acest lucru va permite vaccinarea populației în termen de 9-12 luni, pentru a ajunge la un nivel de vaccinare de 70-80%, ceea ce va permite oprirea circulației acestui agent patogen la nivelul populației. ", a spus Gintsburg într-o conferință de presă marți.

El a menționat că, în prezent, 2000 de voluntari au primit deja vaccinul Sputnik-V în cadrul studiilor post-înregistrare și nu au fost înregistrate efecte secundare semnificative, cu excepția celor declarate.

"14-15% dintre cei vaccinați au complicații, temperatură de până la 38 de grade, roșeață la locul injectării, cefalee, dar totul dispare în prima zi", a spus omul de știință.

Gunzburg a subliniat că în cazul a 85% dintre vaccinați „nu au fost observate efecte secundare”. Centrul Gamaleya este cel care a dezvoltat  vaccinul Sputnik-V înregistrat Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel