Campania 'Respir' - Handbalistele de la CSM București, meci demonstrativ

Handbalistele de la CSM București au dat startul campaniei “RESPIR”, organizată în contextul Zilei Internaționale a Astmului.

Tigroaicele au participat la un meci demonstrativ pentru a atrage atenția asupra faptului că un pacient diagnosticat cu astm se poate implica în aceleași activități ca un om sănătos, dacă respectă indicațiile de tratament recomandate de medic. Tigroaicele au avut ca “adversar”... echipa matinalilor de la Virgin Radio!

Chiar dacă sunt în plin campionat, supervedetele lui Dragan Djukic nu s-au menajat deloc și au făcut spectacol pe teren împreună cu adversarii de la radio. La final, fetele s-au pozat cu oponenții lor, dar și cu fanii, și le-au acordat autografe.

În plus, căpitanul echipei CSM București, Iulia Curea, a vorbit despre importanța sportului pentru a avea o viață sănătoasă și a dezvăluit cum reușește fosta și viitoarea ei coechipieră, Carmen Martin, diagnosticată cu astm, să performeze la cel mai înalt nivel.

Sportul este esențial

 

”Ne-am simțit bine, este o campanie importantă pentru toată lumea și ne bucurăm că facem parte din acest proiect. Am venit la sală puțin triste din punct de vedere sportiv, dar ne-am destins aici, suntem fericite că putem ajuta și că ne implicăm în astfel de inițiative. Am citit despre astm, am avut colege care au suferit și suferă de această boală, dar cu voință și tratament, au putut să treacă peste orice...iar cel mai bun exemplu este cel al lui Carmen Martin. Nimic nu o ține departe de handbal” susține Iulia Curea handbalistă CSM București.

”A fost plăcut, mă bucur că facem parte din acest proiect, mereu este bine să fii implicat în cauze sociale. Nu ne-am mai gândit la handbal, trebuie să depășim momentele neplăcute și să mergem mai departe” a declarat Sabina Jacobsen, handbalistă CSM București.

Sportul este esențial pentru creșterea capacității pulmonare și tocmai de aceea este recomandat pacienților cu astm. De altfel, de-a lungul timpului, mulți sportivi au reușit să facă performanță în ciuda unui astfel de diagnostic. În 2005, o sportivă cu astm câștiga medalia de aur la maratonul desfășurat în cadrul Campionatelor Mondiale. În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing un înotător american diagnosticat cu astm cucerea medalia de aur. Unul dintre cei mai buni săritori în apă din istoria acestui sport a avut astm. Misiunea noastră este aceea de a susține mișcarea și de data aceasta, concret, încurajăm pacienții cu astm să urmeze recomandările și tratamentul dat de medic și să includă sportul în rutina lorrecomandă Ana Maria Pascaru, director de marketing CSM București.


Campania RESPIR


Pacienții, implicați în proiect


Campania RESPIR este inițiată de două organizații cu și pentru pacienți – Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație (IDSE) și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC).

”De Ziua Internaţională a Astmului am ales să iniţiem o discuţie în spaţiul public cu şi despre cei 1.000.000 de români diagnosticaţi cu astm. Vrem să ne adresăm familiile lor care trebuie să știe cum să le fie aproape, dar și tuturor celor încă nediagnosticați. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru starea de sănătate și este esențial să ne informăm, să înțelegem că unele afecțiuni, așa cum este și astmul, sunt mai greu de diagnosticat și noi suntem o parte importantă din procesul de diagnostic şi apoi de control al bolii” - Rozalina Lăpădatu, Directorul Institutului pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație (IDSE) .

Astmul este o afecţiune inflamatorie cronică a căilor respiratorii care poate fi ţinută sub control dacă pacientul respectă indicaţiile de tratament şi recomandările oferite de medic.

 

Campania RESPIR CSM Bucuresti

 

”Am iniţiat această campanie pentru că ştim cât este de important ca un pacient care suferă de boli cronice să ştie că sunt şi alţii ca el şi să aibă ocazia să interacţioneze cu alţi pacienţi ca el. Astmul este o boală cronică, o problemă de sănătate publică prea puţin discutată şi noi vrem să fim aproape de cei 1.000.000 pacienţi care trăiesc cu astm” a declarat și Radu Gănescu, Președinte Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC).


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel