Sedative naturale: 7 moduri eficiente de a reduce stresul și anxietatea

Fotografie de la Energepic.com: Pexels
Fotografie de la Energepic.com: Pexels

Un sedativ natural poate fi o opțiune utilă pentru cei care caută ameliorarea stresului și anxietății fără a recurge la medicamente.

Atunci când ne confruntăm cu o situație care necesită mai multă atenție sau mai mult efort decât de obicei, corpul nostru produce o serie de hormoni, precum cortizolul, care ne ajută să facem față situației. Cu toate acestea, dacă stresul devine prea intens sau prelungit în timp, poate avea efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi dureri de cap, tulburări de somn, probleme digestive și o vulnerabilitate crescută la boli.

Muşeţel

Potrivit 24 Salute, mușețelul este un remediu natural bine cunoscut pentru efectul său calmant asupra sistemului nervos. Puteți prepara ceai de mușețel și îl puteți bea atunci când vă aflați într-o stare de anxietate sau stres. Puteți folosi și ulei esențial de mușețel pentru un masaj relaxant.

Lavandă

Lavanda este un alt remediu natural binecunoscut pentru proprietățile sale calmante. Puteți folosi ulei esențial de lavandă într-un difuzor sau o baie caldă pentru a reduce stresul și a promova somnul.

Valeriană

Valeriana este o plantă cu proprietăți sedative care poate ajuta la reducerea anxietății și la promovarea somnului. Puteți folosi valeriană sub formă de supliment sau ceai de plante.

Citește și: Îmbrățișarea fluture. Tehnica psihologică de a te calma rapid

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o altă plantă cu proprietăți sedative care poate ajuta la reducerea anxietății și a nervozității. Puteți folosi floarea pasiunii sub formă de supliment sau ceai de plante.

Magneziu

Magneziul este un mineral important pentru sănătatea sistemului nervos și poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Puteți lua magneziu sub formă de supliment sau puteți crește consumul acestuia printr-o dietă bogată în alimente precum nuci, leguminoase și cereale integrale.

Exercițiu fizic

Mișcarea este o modalitate naturală de a reduce stresul și anxietatea, deoarece stimulează producția de endorfine, substanțe care produc o senzație de bine. Puteți alege activitatea fizică pe care o preferați, cum ar fi mersul pe jos, yoga sau înotul.

Respirație adâncă

Respirația profundă poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, deoarece promovează relaxarea corpului și a minții. Puteți practica respirația profundă oricând, indiferent dacă sunteți acasă sau la serviciu.

Aceștia sunt doar câțiva dintre cei mai buni calmanți naturali pe care îi puteți folosi pentru a elimina stresul și anxietatea. Cu toate acestea, dacă starea dumneavoastră de spirit persistă sau se înrăutățește, este important să vă consultați medicul pentru a exclude orice probleme de sănătate mai grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel