Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 septembrie - Cruce neagră

Pe data de şapte septembrie, sunt prăznuiţi Sfântul Mucenic Sozont şi Cuvioşii Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi

 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 septembrie 2018 - Cruce neagră Sfântul Cuvios Simeon se retragă împreună cu doi ucenici în anul 1432 în pustie, la poalele muntelui "Păru", la 5 km de Mănăstirea Bistriţă. Rdica o biserică în cinstea Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Din cauza invaziei otomane, Cuviosul Simeon este nevoit să plece în Transilvania. Se stabileşte la Mănăstirea Casiva, unde va avea loc şi trecerea sa la cele veşnice (anul 1476).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 septembrie 2018 - Cruce neagră Sfântul Cuvios Amfilohie de la Pângăraţi a intrat în obştea de la Pângăraţi. Va ajunge să conducă obştea mănăstirii vreme de 56 de ani. În urma unei descoperiri dumnezeieşti, domnitorul Alexandru Lapusneanu zideşte la Pângăraţi o nouă biserică, în locul celei vechi de lemn, care fusese arsă de turci, scrie creştin ortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 septembrie 2018 - Cruce neagră Sfântul Sozont a fost păstor de oi şi s-a învrednicit să-şi vadă sfârşitul că mucenic pentru Hristos, într-o vedenie. În vremea sa, se afla la Pompeiopolis (în Cilicia) un idol din aur şi argint, la care se închinau păgânii. Sozont a intrat în cetatea în care se află acest idol, a rupt mâna idolului, a făcut-o bucăţi şi a împărţit-o săracilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 septembrie 2018 - Cruce neagră Ca să împiedice arestarea pe nedrept a nevinovaţilor, Sozomen s-a predat magistratului, mărturisindu-i că este creştin şi că el a tăiat mâna idolului. După supunerea la multe chinuri, a fost aruncat în foc, iar aici şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel