Bursele europene s-au prăbușit, după ce Donald Trump a restricționat călătoriile către SUA

Bursele europene s-au prăbușit la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

Bursele europene s-au prăbușit la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, conform Agerpres. Restricțiile de călătorie introduse de președintele SUA, Donald Trump, au afectat grav piețele de capital europene.

Miercuri seara, cu prilejul unei scurte alocuțiuni de la Casa Albă, Donald Trump a anunțat suspendarea, începând de vineri, a tuturor călătoriilor din Europa spre SUA (cu excepția celor din Marea Britanie).

STOXX 600: -4,9%

Joi, la debutul tranzacțiilor, indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 4,9%, în timp ce sub-indicele care regrupează acțiunile companiilor din turism s-a prăbușit cu 8,6%, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a scăzut cu 5,2%, atingând cel mai redus nivel de după luna februarie 2016, depășind minimul atins după referendumul în favoarea Brexitului. Chiar dacă Marea Britanie nu este vizată de restricțiile anunțate de Trump, există îngrijorări cu privire la impactul acestor restricții asupra sectorului călătoriilor. Acțiunile companiilor aeriene British Airways, EasyJet și WIZZ Air au înregistrat căderi cuprinse între 7% și 9%.

Bursa de la Frankfurt: -5,81%

Bursa de la Frankfurt s-a prăbușit cu 5,81% joi dimineața, indicele Dax coborând sub pragul de 10.000 de puncte pentru prima dată după vara anului 2016. De la începutul anului și până în prezent, indicele Dax a înregistrat o cădere de peste 25%.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a pierdut joi la deschidere 5,11% până la valoarea de 4.374,67 puncte, iar de la începutul anului și până în prezent indicele parizian a pierdut 26,82%.

Pandemia a fost confirmată

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri seara că epidemia de Covid-19 este o pandemie. Focarul global de coronavirus a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri de Covid-19 în afara epicentrului epidemiei în China a crescut de 13 ori și numărul țărilor afectate s-a triplat, a spus șeful OMS. Totalul cazurilor a ajuns la 118.000 de cazuri în 114 țări, cu 4.291 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel