Bulai: PSD va pierde guvernarea. Iohannis nu le dă premierul

Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a câștigat toate meciurile cu PSD și are mari șanse să câștige din nou, consideră politologul Alfred Bulai. Dacă președintele refuză nominalizarea unui premier propus de Dragnea, PSD va pierde guvernarea. 

”Din câte se observă, Sorin Grindeanu va mai rezista o vreme în Palatul Victoria, a declarat Alfred Bulai. Orice răgaz este în defavoarea PSD. Între timp, PNL va avea o nouă conducere și pot începe mișcările de trupe în Parlament. 

Președintele Klaus Iohannis nu va face consultări și nici nominalizări până când demisia nu devine efectivă. Apoi, poate invoca faptul că PSD și-a desființat propriul guvern, va folosi chiar evaluarea-raport invocată de Dragnea pentru a susține că nu știu să guverneze. De asemenea, va spune că realitatea din parlament diferă de momentul alegerilor, după ce oamenii au văzut OUG 13 și scandalul cu Grindeanu, deci anticipatele sunt o soluție. Evident că parlamentarii nu doresc anticipate. Nici chiar partidele. UDMR ar avea un efort în plus, PMP se gândește că nu mai trece pragul, la fel ALDE. Chiar dacă PNL și USR ar dori, strategic, o nouă consultare electorală, pentru că este cert că PSD nu va mai face scorul din 2016, parlamentarii lor nu sunt de aceeași părere. 

Chiar dacă prima nominalizare făcută de Iohannis ar cădea la vot, sigur a doua va trece. Cu amenințarea anticipatelor și cu sprijinul unor dizidențe în PSD ALDE, președintele poate pune un premier independent, iar PSD ar pierde, din nou, guvernarea”, a spus profesorul Bulai.. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel