Spălați fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu
Fructele și legumele conțin fibre, vitamine și săruri minerale utile pentru corpul nostru, dar multe dintre aceste substanțe sunt conținute în coajă. Prin urmare, se recomandă să se consume fructele şi legumele cu tot cu coajă. De aceea trebuie să le spălăm cu atenţie. Adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă elimină urmele de pesticide nocive pentru sănătate.
Lăsaţi fructele sau legumele înmuiate în apa cu bicarbonat timp de 10 minute, apoi clătiţi.
Îndepărtați aciditatea din sosul de roșii cu bicarbonat de sodiu
Uneori, sosul de roșii este destul de acid. Pentru a evita această problemă este suficient să adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la sfârșitul reţetei.
Alte sfaturi de gătit cu bicarbonat de sodiu
Adăugaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu în piure și veți obține o textură mai moale.
Pentru ca legumele să nu-şi piardă culoarea în timpul gătitului este suficient să adăugaţi o linguriţă de bicarbonat în apa în care se fierb.
Pentru a obţine o carne mai fragedă, adăugaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbeţi carnea.
VEZI ŞI De ce trebuie să pui bicarbonat în maşina de spălat. Cel mai bun truc
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News