De obicei, găsim o mulțime de informații despre bicarbonatul de sodiu ca dezinfectant, utilizările sale în curățare și proprietățile sale medicinale, dar acest compus are și multe utilizări în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu ne ajută să facem reţete gustoase.
Fructele și legumele conțin fibre, vitamine și săruri minerale utile pentru corpul nostru, dar multe dintre aceste substanțe sunt conținute în coajă. Prin urmare, se recomandă să se consume fructele şi legumele cu tot cu coajă. De aceea trebuie să le spălăm cu atenţie. Adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă elimină urmele de pesticide nocive pentru sănătate.
Lăsaţi fructele sau legumele înmuiate în apa cu bicarbonat timp de 10 minute, apoi clătiţi.
Uneori, sosul de roșii este destul de acid. Pentru a evita această problemă este suficient să adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la sfârșitul reţetei.
Adăugaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu în piure și veți obține o textură mai moale.
Pentru ca legumele să nu-şi piardă culoarea în timpul gătitului este suficient să adăugaţi o linguriţă de bicarbonat în apa în care se fierb.
Pentru a obţine o carne mai fragedă, adăugaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbeţi carnea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News