Benjamin Netanyahu susţine dreptul Israelului de a se apăra de atacurile din Siria

Benjamin Netanyahu, vizită în Franţa şi Germania
Benjamin Netanyahu, vizită în Franţa şi Germania

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a susţinut într-o declaraţie televizată sâmbătă dreptul ţării sale de a se apăra de Iran, informează Reuters. 

El a precizat că a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi cu secretarul de stat american, Rex Tillerson. Preşedintelui rus 'i-am repetat obligaţia noastră şi dreptul nostru de a ne apăra de atacuri de pe teritoriul sirian. Am convenit să continuăm coordonarea între armatele noastre', a spus Netanyahu.

Un avion militar israelian a fost doborât sâmbătă de artileria antiaeriană de pe teritoriul sirian, la întoarcerea dintr-o misiune de bombardament asupra unor poziţii din Siria sprijinite de Iran.

[citeste si]

Ulterior, aviaţia israeliană a lovit 12 ţinte din Siria, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar 'care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria', se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană şi preluat de AFP.

Ministerul rus de externe a reacţionat apreciind că 'este absolut inacceptabil să se creeze ameninţări împotriva vieţii şi a securităţii soldaţilor ruşi din Siria. Departamentul de Stat american a comunicat, printr-un purtător de cuvânt, că Statele Unite nu au participat la operaţiunea militară israeliană, dar 'susţin pe deplin dreptul inerent al Israelului de a se apăra împotriva ameninţărilor la adresa teritoriului şi a poporului său'. 

În replică la doborârea avionului israelian, armata israeliană a bombardat masiv sâmbătă sistemele antiaeriene din Siria, precizând că este vorba de "cel mai semnificativ atac" antisirian din ultimele decenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel