Baterie auto descărcată. Cum repornești mașina: Trei metode

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă ți s-a descărcat bateria, ai trei variante la dispoziție pentru a reporni mașina. Iată ce ai de făcut.

Încărcarea folosind cablurile auto. Parcaţi mașinile paralel. Dacă ai maşină automată, poziţionează selectorul de viteze în modul P (Parking), iar dacă ai o maşină cu o cutie de viteze manuală schimbătorul se pune în punctul mort, potrivit cumsa.ro.Trageţi frâna de mână/parcare pentru ambele vehicule.

Deschideţi capotele și lăsaţi uşa deschisă la maşina cu bateria descărcată pentru că, atunci când se aplică tensiunea, se poate declanşa sistemul antifurt, iar uşile se pot bloca automat. Cablul roşu sau cu clema roşie se conectează la borna pozitivă a maşinii cu bateria descărcată, iar celălalt capăt la borna pozitivă a maşinii donatoare. Clema neagră sau cablul negru se va conecta la borna negativă a maşinii donatoare, iar a doua clemă neagră se va conecta la piesa metalică nevopsită a automobilului cu bateria descărcată.

Porneşte motorul maşinii donatoare şi lasă-l să meargă timp de 10-20 de minute, după care opreşte-l. Pornește maşina cu bateria descărcată. Dacă aceasta a pornit, nu opri motorul, lasă-l să funcţioneze 10-20 de minute.

Vezi și: Cum faci să nu se descarce BATERIA de la MAȘINĂ atunci când este GER. Trucuri simple

Dacă totul este ok şi maşina a pornit, mai întâi se deconectează clema neagră pe care ai prins-o de piesă metalică a bateriei, iar apoi clema neagră de la borna negativă a maşinii donatoare. După aceea, se deconectează clema roşie de la borna pozitivă a maşinii donatoare, iar la final clema roşie conectată la borna pozitivă a maşinii cu bateria descărcată.

Ar fi bine să îţi cumperi un jump starter pe care să îl ții în masina și la care poţi apela ori de câte ori apare o problemă cu acumulatorul maşinii. Dacă locuieşti la curte, poţi folosi un redresor.

ATENȚIE! Nu e recomandat să atingi bornele bateriei cu mâinile goale. Mașina care îți dă curent trebuie să aibă tot o baterie de 12 V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel