Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Avem Guvern! Chirieac și Vâlcu, analiza săptămânii, la ”Deferiți mass-media”. H.D. Hartmann, invitatul zilei

Deferiți mass-media, 26 noiembrie 2021
Deferiți mass-media, 26 noiembrie 2021

De joi, avem Guvern. Astăzi, va avea loc prima ședință de Guvern. 

UPDATE: H.D. Hartmann este invitatul special de astăzi, Cozmin Gușă fiind prezent la un campionat internațional de judo. 

Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Val Vâlcu dezbat, de la ora 12:00, cele mai importante subiecte politice ale momentului. Emisiunea ”Deferiți mass-media” va fi transmisă pe DCNews, la DCNewsTV, pe paginile de Facebook, dar și pe Youtube DCNews, precum și la Gold FM. 

Avem Guvern

Începând din data de 25 noiembrie 2021, România are un Guvern cu drepturi depline, după aproape două luni de instabilitate politică. Majoritatea parlamentară ce susține Guvernul și-a dovedit puterea, prin votul dat joi. Guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit cu votul a 318 senatori și deputați, cu mult peste minimul necesar, de 234 de voturi. 

Nicolae Ciucă a prezentat, în Parlament, prioritățile Guvernului, subliniind că a înțeles și criticile Opoziției. Președintele Klaus Iohannis a declarat, după depunerea jurămintelor: ”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu,  și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea, este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern.”

Vezi mai mult aici

Sfârșitul crizei politice din România atrage atenția și presei străine, care vorbește despre un armistițiu incomod la București. “Noul guvern este un armistițiu neliniștit între liberali și social-democrați”, scrie Politico, într-un material în care descrie ceea ce s-a întâmplat joi la București. 

Sursa citată notează că Nicolae Ciucă a devenit premierul României în urma unui acord de coaliție cu foștii rivali din Partidul Social Democrat (PSD) de centru-stânga.

"Președintele României declară criza politică încheiată.", este titlu folosit de Radio Free Europe. Despre sfârșitul crizei politice din România scrie și Bloomberg. 

Vezi aici: Presa străină, despre noul guvern de la București: Un armistițiu incomod între liberali și social-democrați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel