Aşa faci cele mai bune brioşe. Reţeta celor mai buni cofetari

Ana Vasilescu / 10 noi 2019 / 17:24 Salveaza PDF Comentarii

Brioşele sunt delicioase şi uşor de făcut. Le putem prepara oricând celor dragi. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată. 

Ingrediente

 

300 de grame de făină 

70 de grame de zahăr 

Un cubuleţ de drojdie

150 de grame de unt

3 ouă 

40 mililitri de lapte 

Sare

Esenţă de vanilie

Ciocolată

Citeşte şi Pâine de casă, cea mai uşoară reţetă. Uite cum se face

 

Mod de preparare


Dizolvăm drojdia cu laptele la temperatura camerei și adăugăm zahărul. Se cerne făina şi se amestecă bine cu drojdia. Adăugăm un praf de sare, cele trei ouă şi amestecăm până când se formează un aluat omogen. Lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute, după care adăugăm untul, esenţa de vanilie şi începem să frământam. Veţi obţine un aluat lipicios, dar nu vă faceți griji, continuaţi să frământaţi cel puțin 20 de minute. Lăsaţi aluatul să crească timp de 20 de minute. Acesta ar trebui să se dubleze. 

Frământăm din nou 20 de minute, după care îl putem modela. Putem face brioşe în diferite forme. Le ungem cu ou şi adăugăm fulgi de ciocolată. Se introduc în cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade.  

Citeşte şi Cum se prepară aluatul pentru clătite. Reţeta cu care nu dai greş

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25