Arme nucleare. Netanyahu: Acesta e obiectivul Israelului

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a reafirmat miercuri determinarea ţării sale de a-şi împiedica ''inamicii'' să dobândească arma atomică, o declaraţie intervenită la câteva ore după ce statul evreu a recunoscut că a lansat un atac aerian în 2007 asupra unui ''reactor nuclear'' în Siria, transmite AFP.

Guvernul israelian, armata israeliană şi Mossad (serviciul de informaţii) au împiedicat Siria să dezvolte o capacitate nucleară, iar întregul merit le revine, a scris Netanyahu pe Twitter.

Poziţia israeliană a fost şi rămâne constantă: să-i împiedicăm pe inamicii noştri să dobândească arma atomică, a subliniat el.

Aceasta este prima reacţie a lui Netanyahu după recunoaşterea oficială, miercuri, de către Israel a raidului împotriva sitului nuclear Al-Kibar din provincia estică siriană Deir Ezzor, întreprins în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2007.

[citeste si]

Această recunoaştere coincide cu o înmulţire a avertismentelor lansate de Israel împotriva întăririi prezenţei militare a Iranului în Siria, şi a apelurilor de modificare sau anulare a acordului încheiat de marile puteri cu Teheranul cu privire la programul nuclear iranian.

Premierul Netanyahu nu a nominalizat însă Iranul în scurtul său comunicat.

În cursul zilei, ministrul apărării, Avigdor Lieberman, afirmase că acest raid a servit ca mesaj pentru toată lumea din Orientul Mijlociu.

La rândul său, ministrul pentru serviciile de informaţii, Yisrael Katz, s-a referit voalat la un nou scenariu de acest tip. Israelul nu ar permite niciodată ca arma nucleară să cadă în mâinile celor care îi ameninţă existenţa: Siria ieri, Iranul astăzi', a avertizat el pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel