Donald Trump, inaugurare ambasadă americană Ierusalim. Promisiune pentru Netanyahu

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat luni că ar putea participa la inaugurarea ambasadei americane de la Ierusalim, în luna mai.

Trump a asigurat, totodată, că relaţiile între Statele Unite şi Israel 'nu au fost niciodată atât de bune', transmite AFP. 'Dacă pot, voi merge', a răspuns Trump, în prezenţa premierului israelian, Benjamin Netanyahu, întrebat fiind despre o posibilă călătorie la Ierusalim pentru deschiderea ambasadei SUA.

Acest transfer foarte controversat este preconizat pentru data de 14 mai, pentru a coincide cu cea de-a 70-a aniversare a creării statului Israel.

'Sunt mândru de această decizie', a adăugat Trump, din Biroul Oval, amintind alegerea sa, luată în ciuda unor multiple avertismente, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului evreu şi de a transfera acolo ambasada Statelor Unite, în prezent aflată la Tel-Aviv. Întrebat despre procesul de pace israeliano-palestinian, liderul de la Casa Albă a rămas evaziv cu privire la calendarul prezentării propunerii americane, dar şi-a reafirmat convingerea că pacea este posibilă, chiar dacă este vorba de 'cel mai dificil' acord dintre toate.

'Lucrăm din greu, cred că avem o foarte bună şansă', a afirmat Donald Trump. 'Cred că palestinienii doresc să revină la masa negocierilor. Dacă nu o vor face, nu va exista pace, şi aceasta este de asemenea o posibilitate', a adăugat preşedintele american. De lângă el, Benjamin Netanyahu a lăudat din nou decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul şi a subliniat că, în opinia sa, principala ameninţare pentru Orientul Mijlociu o reprezintă Iranul. 'Iranul nu a renunţat la ambiţiile sale nucleare', a subliniat Netanyahu.

[citeste si]

Cei doi lideri urmează să participe la un dejun de lucru, dar nicio conferinţă de presă comună nu a fost programată cu prilejul acestei vizite în SUA a premierului israelian, conchide AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel