Arhiepiscopia Tomisului: Cultul BOR este decis de către Sf. Sinod. Inclusiv utilizarea linguriței

Arhiepiscopia Tomisului are o reacție la  decziea  DSP Constanța privind măsurile de protecție împotriva COVID - 19.

"Referitor la adresa nr. 7403/23.03.2020 a DSP Constanța, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Adresa este tardivă și fără scop, întrucât Ordonanța militară nr. 2 a interzis accesul public al credincioșilor la slujbele bisericești;

2. Ne miră foarte tare conținutului adresei, care pare a fi scrisă direct de către profesorul Emil Moise, care, în ultima vreme, desfășoară o anti-cruciadă la adresa slujbelor oficiate la Arhiepiscopia Tomisului și de către IPS Teodosie. Probabil, din exces de zel, funcționarii DSP s-au grăbit să se acopere cu hârtii, auzind de amenințările penale ale lui Emil Moise;

3. Reprezentanții DSP ar fi trebuit să știe că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, și că Legea Cultelor permite BOR să își organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sf. Sinod.

Prin urmare, o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod", se arată într-un comunicat primit la redacție.

Ce prevede adresa DSP Constanța

Direcția de Sănătate Publică Constanța a  solicitat Arhiepiscopiei Tomisului să „impună în mod urgent interzicerea folosirii unei lingurițe pentru împărtășitul mai multor persoane".

DSP Constanța mai precizează: „pentru porționarea/distribuirea împărtășaniei recipientul să permită turnarea în linguriță și nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecțioase".

DSP mai recomandă „utilizarea lingurițelor de unică folosință", „în sensul asigurării unei practici corecte". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel