Alimentul-minune pentru siluetă și sănătate, ignorat de toată lumea

Alimente minune
Alimente minune

Există un aliment care face minuni, dar pe care toată lumea îl ignoră, scrie Andreea Sava pe blogul personal

Pătrunjelul este un aliment minune pentru siluetă și sănătate, dar pe care toată lumea îl ignoră. Iată un top 5 al beneficiilor pătrunjelului pentru organism:

1. Te ajută să arzi calorii

S-ar putea să rămâneți surprinși, dar pătrunjelul conține proteine. Așa cum am mai spus, organismul face un efort mai mare să descompună proteinele decât carbohidrații, așa că va consuma mai mult pentru asta. În cazul pătrunjelului, mai multe calorii decât are. Tare, nu?!

În plus, pătrunjelul are un conținut ridicat de fier, deci îți întărește osatura, și de fluor, cu efecte minunate și asupra danturii. Nu mai vorbim că are calitatea de a combate halena, adică respirația urât mirositoare.

2. Protejează ficatul și are efect diuretic

Mai ales dacă sunteți fumători sau băutori de alcool și cafea, ficatul vostru este supus unui chin groaznic. Conținutul mare de vitamina A din pătrunjel tonifică ficatul și stimulează activitatea vezicii biliare. La fel și cantitatea sa mare de vitamina C. Pariez că din pătrunjel obțineți o cantitate mai mare de vitamina C decât din lămâi, portocale sau varză.

3. Este sursă importantă de vitamine și minerale

Pătrunjelul conține vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K, E, minerale: potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu dar și glucide și lipide sănătoase. Și dacă n-ai prea multe cunoștințe medicale, îți dai seama că atâtea vitamine și minerale n-au cum să-ți facă decât bine.

4. Menține pielea frumoasă și suplă și combate celulita

Și asta pentru că mulți dintre compușii din pătrunjel au efect antiiflamator și antioxidant. Am zis de nenumărate ori pe acest blog că îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism iar celulita este de natură infalamtorie.

5. Are efect afrodisiac

Eeee, întotdeauna e bine să aflăm ce mai face bine vieții sexuale. Pe lângă calitățile afrodisiace, pătrunjelul ajută și aparatul genital să funcționeze în parametri.

Femeile însărcinate și cele care alăptează, însă, n-ar trebui să mănânce pătrunjel pentru că acesta conține un estrogen natural care stimulează contracția uterului și inhibă lactația.

Vezi și: Andreea Sava: Alimentul pe care îl poți mânca oricând. Beneficii pentru siluetă și sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel