EXCLUSIV  Alianță PSD-PNL. Orban la BPN, paralelă cu o şedinţă din 2014. Vâlcu: E o chestiune pe care lumea a uitat-o

Congres PNL
Congres PNL

Paralelă între BPN al PNL de luni, 8 noiembrie 2021 şi o şedinţă similară din anul 2014.

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o paralelă între momentul de luni seara, când Ludovic Orban s-a dus la reuniunea BPN al PNL, în care s-a discutat despre o eventuală negociere cu PSD pentru formarea unui nou guvern şi un eveniment similar, petrecut în 2014, an în care s-a rupt USL. 

"E o chestiune pe care lumea a uitat-o. Atunci când s-a rupt USL-ul, Tăriceanu a anunţat că rămâne alături de Victor Ponta şi pleacă din PNL. Un moment asemănător cu cel de acum, când Ludovic Orban a anunţat că votează împotriva lui Cîţu. Orban nu şi-a făcut încă partidul pe care îl are în plan, Tăriceanu nu făcuse încă ALDE. Atunci a avut loc o şedinţă a conducerii PNL - Crin Antonescu era încă preşedinte al partidului - şi vine şi Tăriceanu la întâlnire. Tăriceanu a participat la şedinţă, Antonescu, cum e el politicos, nu a comentat, însă cine a sărit din sală: 'să fie dat afară trădătorul!'? Răspuns: Ludovic Orban. 

Acum Orban este în situaţia în care s-a aflat Tăriceanu în anul 2014, doar că acum nu s-a ridicat nimeni să ceară să fie dat afară din şedinţă cum l-a scos el pe Tăriceanu", a reamintit Val Vâlcu. 

Liberalii au decis începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern

Liberalii au decis, luni seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern. În şedinţa BPN al PNL, care a avut loc la Vila Lac, 40 de filiale au votat în favoarea guvernării alături de PSD şi 22 au votat împotrivă. "Cîţu a supus la vot mandat de negociere pentru PSD", a anunţat fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Alianță PSD-PNL. Ciolacu dă șanse să reușească

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seara, la Antena 3, de către Mihai Gâdea, care sunt şansele ca alianţa PSD - PNL să se materializeze. Iată ce a răspuns liderul social-democrat: "În opinia mea, în acest moment este o necesitate ca cele două partide mari să vină... E o necesitate pentru noi, ca şi români, ca această alianţă să reuşească. Nu ştiu ce vor decide cei de la PNL, vom vedea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel