Ai nevoie de un test COVID? Îți este livrat acasă de un curier pe bicicletă. Vezi unde se întâmplă

A fost găsită o nouă armă împotriva coronavirusului - livratorii pe biciclete care îți aduc testul COVID acasă.

În Viena livratorii pe biciclete aduc în loc de pizza, teste COVID pentru o mie de locuitori pe zi. Este metoda ingenioasă prin care autoritățile din capitala Austriei s-au gândit să lupte împotriva pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres.

"Suntem mai rapizi decât maşinile, putem să ne strecurăm prin trafic şi nu trebuie să căutăm locuri de parcare", a declarat pentru AFP Marcus Hanauld, un tânăr de 25 de ani care, în urmă cu doar trei săptămâni, livra mâncare pe bicicletă.

Livratorii sunt echipaţi cu mască, ochelari şi mănuşi de protecţie. testul oferit de ei constă în clătirea gâtului cu o soluţie salină. persoana scuipă acel lichid într-o eprubetă, iar livratorii îl duc la un laborator, la finalul zilei de muncă. 

O sută de astfel de curieri traversează capitala Austriei de la începutul lunii octombrie, cu scopul de a creşte numărul de teste efectuate şi de a urmări mai bine contactele persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus. Livratorii au fost pregătiți înainte, astfel încât să poată administra corect testele și să știe să le depoziteze corect. Până la sfârşitul lunii, numărul livratorilor de teste pe biciclete ar urma să fie dublat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel