Adrian Vasile nu e surprins de decizia conducerii CSM Bucureşti de a-l instala antrenor principal

Tehnicianul Adrian Vasile (36 de ani), care ocupă funcţia de secund al formaţiei de handbal feminin CSM Bucureşti de cinci ani, a declarat, joi, că nu a fost surprins de decizia conducerii de a-l instala ca antrenor principal după demisia suedezului Tomas Ryde.

"Este un nou drum pentru mine şi ar fi culmea să spun că nu sunt emoţii. Decizia lui Tomas Ryde m-a surprins un pic (n.r. - de a demisiona), deşi sunt convins că a luat decizia pe care a considerat-o cea mai bună. Însă decizia conducerii în ceea ce mă priveşte mă bucură, nu mă surprinde. Cred că acest club a avut încredere în mine în ultimul timp, inclusiv cu a merge la Master Coach, cu a trece de la pregătirea fizică spre postul de antrenor secund. Aşa că lucrurile mergeau uşor-uşor în direcţia asta. Că s-a întâmplat acum (n.r. - să preia postul de antrenor principal), că se întâmpla peste 5-6 luni sau un an, nu mai contează. Dar aşa s-a întâmplat şi nimeni nu a forţat acest lucru, totul s-a întâmplat natural. Dacă lucrurile ar fi simple la acest nivel atunci toţi am fi cei mai buni antrenori şi cei mai buni jucători. Dar e normal să fie presiune la nivelul ăsta. Toată lumea e obişnuită cu asta şi cred că trebuie să o acceptăm", a spus Vasile înaintea antrenamentului de joi de la Sala Apollo din Capitală la care a asistat şi directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo.

Vasile a menţionat că va continua să fie antrenor secund al echipei naţionale de handbal feminin a Muntenegrului. "Au fost în vară unele discuţii cu cei de la Buzău, care şi-au manifestat interesul să merg acolo ca principal, dar eu aveam contract cu CSM. Mă gândesc la aducerea unui secund pentru că dintr-o dată sunt singur, nu avem nici antrenor cu portarii. E foarte greu să stabilesc un secund în timpul acesta scurt, dar e în intenţia mea. În schimb eu voi rămâne secund şi la naţionala Muntenegrului, aşa cum e situaţia acum. Eu mă dedic întotdeauna locului în care sunt şi ar fi total greşit ca de ieri până azi, trecând din secund principal la CSM, să închid o parte a vieţii mele. Nu, am şi acolo o responsabilitate mare din partea federaţiei şi a ţării. Aşa că în mod sigur la Mondiale voi fi acolo", a explicat el.

Noul antrenor principal a menţionat că victoria este singurul obiectiv al echipei sale în meciul cu Team Esbjerg, programat la 6 octombrie, în debutul noii ediţii a Ligii Campionilor. "Va fi un joc foarte echilibrat în primul rând. E debutul sezonului de Liga Campionilor şi toată lumea aşteaptă această competiţie. E un meci în deplasare împotriva unei echipe foarte bune, cu o foarte bună organizare şi structură de joc, la fel ca toate echipele din zona scandinavă. Noi vom merge să dăm 120%, cu mintea, cu sufletul şi cu trupul. Este un meci important şi victoria este tot ce ne dorim. Faţă de întâlnirea de acum trei sezoane, trei dintre cele mai bune jucătoare de la Esbjerg nu erau atunci. Deci era o echipă mai slabă valoric faţă de cum e azi. Pe termen scurt îmi propun să îmbunătăţesc tot. Handbalul nu mai poate fi împărţit, să jucăm faza de apărare foarte bine, iar în atac nu. Trebuie să jucăm bine tot. Faza de apărare, de repliere este cea mai importantă în meciurile cu echipele scandinave şi de aceea am vorbit mult, iar eu sunt convins că s-au înţeles lucrurile astea", a afirmat Adrian Vasile.

"Pentru moment nu vor mai veni jucătoare. Poate în iarnă se poate relua această discuţie. Dar acum acestea sunt jucătoarele din lot şi sunt foarte mulţumit", a adăugat tehnicianul.

Antrenorul suedez al formaţiei de handbal feminin CSM Bucureşti, Tomas Ryde, a demisionat, marţi, din funcţie din "motive personale", postul de principal fiind preluat de secundul Adrian Vasile, cel care se află în cadrul clubului din anul 2014.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel