EXCLUSIV  ADEVĂRUL despre imaginea care a CUTREMURAT Internetul, cu persoana decedată cărată în două degete

O imagine a dat peste cap Internetul ieri și astăzi, în special rețelele sociale. Toate afirmațiile specialiștilor au pălit în fața acestei imagini în care un cadru medical ține o persoană decedată în doar două degete. 

”Dar unde e făcută poza aia celebră care a apărut peste tot cu mortul care e prea ușor. Și mie mi se pare dubios. Vreau să știu cine a făcut-o, cine sunt oamenii din cadru, că doar cineva poate să recunoască o intrare sau o ieșire din spital. Mi se pare dubios că o singură fotografie a dat peste cap o grămadă de informații care veneau pe toate canalele direct de la medici” a spus Dani Oțil, în această dimineață, la Antena 1, exasperat de postări precum cea de mai jos: 

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-10-28-la-11-59-08_34216000.png)

Imaginea este una Getty Image, care nu a apărut nici astăzi, nici ieri, nici la noi în țară. 

Fotografia este făcută în Thai Mueang, Thailanda, foto credit Panyawat Boontanom / EyeEm și, după cum se poate observa din captura foto de mai jos, sunt trei imagini cu rol ilustrativ făcute cu aceleași personaje din imaginea de mai sus. 

Captură foto site Getty Image, pagina dedicată Panyawat Boontanom / EyeEm: 

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-10-28-la-12-03-13_83242200.png)

De ce s-au făcut astfel de fotografii? Pentru că, ce credeți, presa are nevoie și de imagini cu caracter ilustrativ, pentru că, de multe ori, realitatea dură nu poate fi transmisă în imagini care să însoțească știri, pentru că astfel de imagini sunt cenzurate de orice mijloc de transmitere, din cauza durității. Astfel, sunt făcute fotografii utile. 

Rostologirea acestei imagini în spațiul online alături de mesaje false nu fac decât să inducă o stare de nesiguranță și neîncredere în societate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel