Viorel Hrebencic, citat în dosarul de retrocedări ilegale. Ilie Sârbu, audiat la DNA Brașov

Senatorul Ilie Sârbu a fost citat, miercuri,  la DNA Brașov pentru a fi audiat într-un dosar de retrocedări ilegale. Potrivit România TV, și deputatul PSD,  Viorel Hrebenciuc,  a fost citat de procurori în acest dosar. De asemenea, un alt deputat PSD, respectiv Ioan Adam,  a fost audiat în cursul dimineţii de procurorii anti-corupţie. În acest caz ar mai fi implicați doi judecători de la Tribunalul Covasna și un judecător de la Tribunalul Brașov. 

Procurorii DNA au efectuat mai multe percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna, fiind vizaţi trei judecători şi doi avocaţi, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier și 100 ha teren agricol.

Citește și: Ilie Sârbu, audiat la DNA în dosarul retrocedărilor ilegale

Deputatul PSD, Ioan Adam,  a ieșit miercuri, în jurul orei 10,15, de la sediul DNA Brașov, fără să facă declarații despre scopul întâlnirii cu procurorii anticorupție. Avocatul acestuia a declarat presei că, împreună cu clientul său, au fost la DNA "pentru probleme profesionale confidențiale".

Potrivit RTV, judecătorul implicat în acest dosar ar fi chiar soția deputatului Ioan Adam. Potrivit sursei citate, CSM ar fi încuviințat arestarea preventivă pentru cei trei magistrați suspectați de retrocedările ilegale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel