Ilie Sârbu, audiat la DNA în dosarul retrocedărilor ilegale

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, este audiat la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale. 

UPDATE: Procurorii au declanșat începerea urmăririi penale pe numele lui Iie Sârbu, în dosarul în care mai mulți judecători sunt acuzați de retrocedări ilegale, potrivit Antena 3. DNA va înainta Senatului în zilele următoare o cerere de încuviințare a începerii urmăririi penale pe numele liderului senatorilor PSD. Colegii lui Ilie Sârbu se vor pronunța prin vot secret "pentru" sau "împotriva" începerii urmăririi penale.

Procurorii DNA au efectuat luni dimineață percheziții în București și trei județe într-un dosar privind retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de pădure și 100 de hectare de teren agricol. 

În același dosar a fost audiat și deputatul PSD Ioan Adam, fost judecător.

Ilie Sârbu, socru al premierului Victor Ponta, este lider al senatorilor PSD din 2008. El a deținut și funcțiile de ministru al Agriculturii (2000-2004, cabinetul Năstase) și șef al Senatului (2008 - 2009).

Președintele Traian Băsescu spunea într-un interviu acordat în aprilie anul acesta că Ilie Sârbu a fost "un fel de samsar de terenuri" și că intenționează să sesizeze organele judiciare. "Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu în perioada în care s-au făcut tranzacțiile de comasare. Tata socru a fost implicat, nu știu dacă a facut ceva ilegal, dar broker de angajamente a fost", spunea șeful statului la 15 aprilie. 

Viorel Hrebencic, citat în dosarul de retrocedări ilegale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel