TRAIAN BĂSESCU-NANA-RETROCEDĂRI ILEGALE. Zeci de localnici, la audieri

Președintele Traian Băsescu ar fi fost împroprietărit la Nana cu terenuri obținute în urma unor retrocedări ilegale. Zece persoane sunt chemate în judecată. Ele ar fi primit titluri de proprietate în baza unor documente false. Unii localnici au aflat că au primit teren drept despăgubire abia după ce procurorii le-au bătut la ușă. 

Potrivit Antena 3, pentru situație sunt de vină angajați ai Primăriei din Nana. Ei ar fi folosit documente false pentru a obține, în timp record, terenurile ce au fost ulterior vândute familiei prezidențiale. Zeci de localnici sunt chemați acum în judecată pentru pământurile primite ilegal. Ar fi folosit documente false care să le permită să intre în posesia terenurilor: certificate de naştere sau de deces, dar şi certificate de căsătorie. La dosarele de retrocedare ar fi fost anexate documente care făceau referire la alte persoane decât autorii moştenirilor, persoane care aveau aceleaşi nume şi prenume, dar nu erau rude cu titularii cererilor de restituire. 

Moartea nu împiedică acțiunile în instanță. Și-au primit pământul după moarte, fără documente

11 procese se desfăşoară la Judecătoria Olteniţa pentru ca statul să recupereze pământurile retrocedate ilegal. Mai multe persoane dintre cele chemate în instanță nu știu despre ce este vorba. De exemplu, o femeie de 80 de ani ar fi semnat o împuternicire prin care secretara Primăriei Nana primea dreptul să îi recupereze o suprafaţă de pământ de 6500 de metri pătraţi. Angajaţii primăriei ar fi întocmit o cerere pentru o suprafaţă de 10 ori mai mare. 

TRAIAN BĂSESCU, citat de TRIBUNALUL BUCUREȘTI

Încă un caz absurd este al unui bărbat mort din anii '90. Angajații primăriei din Nana spun că și-a recuperat terenul după 2000. O altă femeie ar fi primit teren fără să depună documente. Și ea este decedată. 

Angajații Primăriei Nana, campioni la cereri de retrocedare. Culmea: Ei le și aprobau

Culmea este că din 14 angajați ai Primăriri din Nana, un număr de nouă au depus cereri pentru retrocedări și au aprobat cererile depuse de rudele lor. 

ROBERT TURCESCU ȘI ELENA BĂSESCU, la un curs MApN, în 2012

Primarul Gheorghe Dobre a depus 2 cereri pentru aproape 13 hectare de teren. La fel a facut şi mama lui care a obinut de la stat 19 hectare de teren. Fratele primarului, angajat şi el la primărie ca agent agricol, a cerut şi el 10 hectare de teren. Doar familia primarului a obţinut în baza a 5 cereri 32 de hectare, potrivit Antena 3. 

Acuzații penale. Pământul, la Ioana Băsescu

Pentru toate aceste cereri au fost acum deschise dosare penale pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi fals. Potrivit sursei citate, toate terenurile au fost vândute către firma Berfige, care, ulterior, a vândut terenul Ioanei Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel