Traian Băsescu, la Parchetul General în dosarul de șantaj la adresa Gabrielei Firea

Traian Băsescu, este aşteptat miercuri la Parchetul General pentru a da o nouă declaraţie în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj la adresa senatorului Gabriela Firea.

Fostul preşedinte a mai fost audiat, la Parchet, pe acelaşi subiect, mai bine de două ore, în luna martie 2015. Atunci, la plecare, Băsescu a spus că a dat "o declaraţie completă" şi a arătat că lui nu îi este "frică de lege".

Surse judiciare precizează că procurorul de caz îi va comunica soluția în cazul dosarului de șantaj la adresa senatorului Gabriela Firea.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că acuzaţia pe care i-o aduc procurorii de şantaj la adresa senatorului PSD, Gabriela Firea, este fără fundament. Băsescu a dat drept exemplu de ameninţare veritabilă faptul că lideri ai PSD au declarat în repetate rânduri că va ajunge la închisoare după ce-şi va încheia mandatul de preşedinte al României.

Citește și: Dosarele din familia lui Traian Băsescu

Plângerea penală a Gabrielei Firea ce a determinat începerea urmăririi penale împotriva sa este considerată de către Traian Băsescu drept o reacţie disproporţionată faţă de ce a trebuit el să îndure în cel de-al doilea mandat al său.

"Mie când îmi strigau de dimineaţa până seara pe stadioane, la mitinguri în pieţe, în săli de sport 'Băsescu la puşcărie!', atunci am considerat că aici am ajuns din punct de vedere al dialogului politic. Dacă şi eu răspund unui parlamentar de la PSD, e mare şantaj. Da' presiunea şi şantajul la adresa mea când vezi că cel mai mare partid mă ameninţa cu puşcăria, cum e?", a spus Băsescu făcând trimitere la PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel