Dosarele din familia lui Traian Băsescu

Familia lui Traian Băsescu și fostul președinte sunt acuzați în peste șaptezeci de dosare.

Aproape toţi membrii familiei Băsescu sunt implicaţi în câte un dosar penal. Traian Băsescu are șapte dosare în curs de soluţionare, din cele peste 60 de dosare deschise în ultimii 10 ani. El este urmărit penal în cel puţin alte trei dosare, cel de şantaj la adresa senatorului Gabriela Firea, altul privind retrocedarea ilegală a 67 de apartamente şi dosarul Casa din Mihăileanu, imobil pe care Băsescu şi l-a însuşit ilegal în perioada în care era primar al Capitalei. Recent, procurorul general a cerut şi redeschiderea dosarului Băsescu-Căşuneanu, unde fostul preşedinte ar putea fi anchetat pentru spălare de bani, potrivit Antena 3

Dosarele familiei

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, este urmărit penal pentru luare de mită, dosar în care a fost arestat preventiv şi acum se află în arest la domiciliu.

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este şi el urmărit penal pentru complicitate la şantaj într-un dosar al unui asfaltator şi în alt dosar privind retrocedările ilegale, în care este acuzat de fals şi înşelăciune.

Fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu, este martoră în dosarul Nana, moşie al cărei proprietar este în acte şi care a fost pusă sub sechestru de Parchetul General.

Elena Băsescu  apare în denunţul fostului ministru Gabriel Sandu, din dosarul Microsoft şi a avut legătură şi cu dosarul fostului Ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Socrul lui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, apare în dosarul bancherilor, iar fiul acestuia, Syda Ionescu, a fost denunţat de familia lui Bercea Mondial ca fiind intermediarul şpăgilor către persoane influente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel