Replica Rusiei la sancțiunile UE: Teroriștii vor fi bucuroși

Rusia a răspuns cu critici dure la extinderea sancțiunilor de către Uniunea Europeană, transmițând Bruxellesului că pune în pericol colaborarea în domeniul politicii de securitate, ceea ce îi va încânta pe teroriști.

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a condamnat sancțiunile Uniunii Europene. UE periclitează lupta comună împotriva armelor de distrugere în masă, a terorismului internațional și a crimei organizate, a spus oficialul rus.

UE a luat primele măsuri punitive împotriva Moscovei după tragedia aviatică din Estul Ucrainei, adăugând 15 persoane, 9 organizații și afaceri la lista de sancțiuni. Între noile nume sancționate se regăsesc și șefii serviicilor de informații interne și externe, dar și președintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov.

"Suntem convinși că astfel de decizii vor fi întâmpinate cu entuziasm de terorismul internațional", a arătat ministrul rus. 

Între timp, președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, i-a rugat pe cei 28 de șefi de stat și de guvern să-și dea aprobarea privind extinderea sancțiunilor. 

UE va îngheța conturile și va impune o interdicție de călătorie pentru alte 15 persoane, între care șeful serviciului de informații interne (FSB), Alexander Bortnikov, și șeful departamentului din FSB care supervizează operațiunile internaționale.

UE: Șeful FSB, Bortnikov, inclus pe lista de sancțiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel