Dovada că miniștrii de Externe din UE se tem de Vladimir Putin

Concluziile oficiale ale reuniunii miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană arată că statele membre nu au adoptat marţi nici o nouă sancţiune pentru Rusia, în ciuda indignării afișate față de regimul lui Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Cazul Bercea. Procurorul Iacobescu știe cine e "Bătrânul de la București" și unde s-a dus șpaga

Diplomaţii europeni au cerut Comisiei Europene să pregătească noi documente legate de posibile sancţiuni vizând Rusia în domeniile tehnologiei de vârf, apărării, şi accesului pe pieţele de capital. Noile sancţiuni sunt condiţionate însă de comportamentul Rusiei. 

Concluziile oficiale ale Consiliului arată că posibile noi măsuri de sancționare a comportamentului Rusiei în scandalul avionului Malaysian Airlines vor fi prezentate joi, 24 iulie. Din documentul oficial se vede că miniștrii europeni de externe nu s-au pus de acord nici măcar pentru declararea drept grupări teroriste a grupărilor de rebeli din Ucraina, scrie HotNews.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat la finalul Consiliului UE că acesta a reprezentat "un pas important înainte, am avut confirmarea unei poziții unitare, comune, la nivelul UE". Titus Corlățean a mai spus: "sunt mulțumit că ne-am atins obiectivele și mandatul pe care l-am avut și l-am susținut în dezbateri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel