Ucraina, decizie radicală privind granița cu Rusia

Autorităţile de la Kiev sunt decise să ia o decizie radicală referitoare la granița de est cu Federația Rusă.

Ucraina intenţionează să-şi închidă graniţa de est cu Rusia, a declarat Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne Arsen Avakov, într-o intervenţie la postul de televiziune Kanal5, informează miercuri Ria Novosti.

Kievul a decis anterior să închidă parţial frontiera în estul ţării, unde continuă ostilităţile între insurgenţii proruşi şi trupele guvernamentale. La ora actuală, opt puncte de control din regiunile Lugansk şi Doneţk sunt închise şi se pare că acestea sunt controlate de către rebeli.

Citește și: SERGHEI LAVROV, despre extinderea NATO spre Est

Potrivit autorităţilor ucrainene, de pe teritoriul rus se infiltrează în Ucraina mercenari şi arme în sprijinul insurgenţilor, fără ca Moscova să confirme aceste fapte.

"Diferite modalităţi ar trebui luate în considerare, dar, desigur, graniţa o vom închide imediat. Pentru aceasta se stabilesc în prezent mijloacele şi metodele necesare", a afirmat oficialul ucrainean, din declaraţia căruia presa rusă a desprins nuanţa că va fi închisă complet graniţa cu Rusia.

Întrebat dacă autorităţile nu iau în considerare minarea frontierei cu Rusia, consilierul Gheraşcenko a declarat: "Să minezi propriul teritoriu este un pericol pentru cetăţenii Ucrainei şi pentru animale. Nu este o problemă simplă. Cu toate că securitatea naţională primează, trebuie bine cântărite toate (argumentele) pro şi contra".

Citește și: Vladimir Putin a ordonat întărirea controalelor la granița cu Ucraina

În opinia sa, există numeroase metode de luptă şi fără amplasarea de mine, dar e nevoie de timp şi bani. 'Nu avem nici una, nici alta în acest moment', a adăugat el.

În ultimele 24 de ore, rebelii din localitatea Dmitrovka, cu o populaţie de 3.370 de locuitori din regiunea Doneţk, au preluat sub controlul lor o porţiune din graniţa ruso-ucraineană şi au ocupat oficiul poştal, informează miercuri agenţia de presă ucraineană Unian.

Există însă şi alte tronsoane ale graniţei dintre Ucraina şi Rusia care sunt controlate la ora actuală de către rebeli, dar suprafaţa controlată de rebeli nu se ştie exact.

Citește și: VLADIMIR PUTIN explică de ce a anexat Crimeea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel